Wedding Wednesday: make-up op je trouwdag

bruidsmake-up

Bron

Dat ik van mijn make-up houd is geen geheim. En Wedding Wednesday op Justraisa is natuurlijk niet compleet zonder make-up tips voor je bruiloft.

Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt en dat je jezelf kan zijn en dat je op jezelf lijkt. Wel wil ik als belangrijke tip geven dat als je normaal geen make-up draagt, je toch op je trouwdag een natuurlijke look aanbrengt. Dit ziet er net iets mooier uit op de bruiloft.

Blijf dus wel bij jezelf! Als je normaal nooit of weinig make-up draagt, ga dan niet in eens voor een hele donkere smokey eye of felle lip. Doe je dit normaal juist wel? Dan past het bij je en zou ik daar niet te veel aan veranderen op je trouwdag. Jij moet je goed voelen!
Hieronder geef ik een aantal basic tips voor je make-up. Deze tips zijn voornamelijk als je je make-up zelf doet, maar je kan hier natuurlijk ook gebruik van maken als je naar een visagist gaat!

1. Zorg voor een goede basis. Een dagcrème, primer (hierdoor blijft de foundation beter zitten en het kan voor een gladdere huid zorgen), foundation. De foundation moet natuurlijk goed matchen qua kleur. Ben je, net als ik, wat bleker en wil je nog wat bij bruinen? Houd hier dan rekening mee met het kopen van je foundation. Let goed op de ondertoon en laat je voorlichten door een make-up artist. Ook een poeder om het geheel af te poederen is cruciaal. Je wilt een matte finish maar geen witte waas. Zorg dat alle producten van je basis, dagcrème, primer, foundation en poeder SPF vrij zijn. De SPF weerkaatst de lichtdeeltjes van de flits, waardoor je op foto’s erg wit kan lijken.

2. Stem de kleur van je oogschaduw af op de kleur van je ogen of je jurk. Dit heeft snel een rustig effect maar het laat je ogen wel extra opvallen! Het is mooi om matte en glanzende oogschaduws te combineren om diepte te creëeren. Ook hierbij geldt: een primer is onmisbaar! Met een goede primer onder je oogschaduw hoef je de hele dag niet om te kijken naar je ooglook!

DSC_01493. Voor je wangen gebruik je een mooie blush met een glans erin of een matte blush met een highlighter. Op deze manier worden je jukbeenderen geaccentueerd en ziet je de subtiele glans in  het zonlicht.

4. Veel vrouwen houden niet van lipstick of lipgloss. Persoonlijk houd ik meer van lipstick want met lipgloss blijft mijn haar altijd plakken. Mijn keuze en advies zou gaan voor een matte lipstick. Matte lipstick blijft namelijk langer zitten, ook kan het wel tegen een kusje 🙂 Dus hoef je het minder vaak bij te werken. De matte lipsticks van MAC blijven vaak 4-6 uur zitten. Je kan kiezen voor een lipstick die erg dicht bij je natuurlijke lipkleur ligt of juist een lekkere felle kleur. Aan jou de keuze! Maar stiekem is het natuurlijk ook wel leuk als je man het mooi vindt.

5. Finishing touch. Mascara, die moet natuurlijk tegen een traantje kunnen. Laat je daarover goed informeren en test het van te voren even uit. Vaak kiezen vrouwen voor zwart, maar als je heel erg blond bent, is bruin ook heel erg mooi.
Niet vergeten! Je wenkbrauwen, zij zorgen voor een open blik en op foto’s ziet het er top uit als je je wenkbrauwen bijwerkt. Een goede epileerbeurt en met een poeder in een kleur iets donkerder dan je eigen wenkbrauwen breng je je wenkbrauwen in model.

Ik ben benieuwd! Ga je je make-up zelf doen of laat je het door een visagist doen? Het heeft allebei voor- en nadelen. Laat het me weten in de comments hieronder wat je gaat doen of gedaan hebt en waarom!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Wedding Wednesday: make-up op je trouwdag

  1. Leuk artikel met goede tips. Ik zou alleen geen blush met glans kiezen. Dit kan op de foto’s al snel te veel worden. Een subtiele highlighter kan wel, want die breng je niet aan over de hele wang. Sowieso zou ik voor matte tinten gaan. Dit is in elk licht mooi en staat prachtig op de foto. Mac heeft trouwens hele fijne longlasting lipsticks, deze blijven perfect zitten zonder velletjes.

  2. Bij onze eigen bruiloft kreeg ik het professionele advies om voor mat te gaan vanwege het resultaat op de foto. Ik ben daar nog steeds heel tevreden over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.