Wedding Wednesday: Grote of kleine bruiloft?

Hoi!

Tijdens het voorbereiden van jullie bruiloft komen er een boel vragen op. Eerder heb je al over een checklist kunnen lezen, de trouwlocatie en het vinden van een droomjurk. Bij al deze artikelen kwam ook het budget naar voren. Want hoeveel geld je wilt uitgeven aan je bruiloft is van groot belang, hier zal ik later nog een artikel over schrijven.

wedding

Afhankelijk van je budget kan je kiezen voor een grote of een kleine bruiloft.
Mensen die kiezen voor een kleine bruiloft, hebben gemiddeld 50 gasten over de hele dag. Soms zelfs minder. Vaak wordt er dan voor gekozen om geen feest te geven, maar alle gasten uit te nodigen voor de ceremonie, eventueel receptie en een diner. Op deze manier heb je een heel intieme bruiloft en heb je tijd voor elkaar en voor jullie gasten.

Hou je liever van wat groter of hebben jullie veel familie en vrienden? Dan moet je ook rekening houden met een groter budget. Vaak kiezen bruidsparen er dan voor om ook een feest te geven.
Voor de ceremonie, receptie en diner worden vaak minder mensen uitgenodigd dan op het feest. Ook kennissen en collega’s worden vaak op het feest uitgenodigd. Je zou er uiteraard voor kunnen kiezen om al je gasten de hele dag uit te nodigen, inclusief diner. Dan zijn er uiteraard weer meerdere opties, een uit geserveerd drie-gangen diner, een lopend buffet of een barbeque? Praat met je locatie, want er is meestal meer mogelijk dan je denkt!

Wij kiezen zelf voor iets hier tussen in. Wij nodigen een x aantal gasten uit voor de ceremonie en receptie, een kleiner gezelschap voor het diner en een groter gezelschap voor het feest. Wij hebben hiervoor gekozen om de belangrijkste momenten, de ceremonie en het diner, intiem te houden zodat er tijd is voor elkaar en onze gasten. Ik heb het idee dat je op je trouwdag echt geleefd wordt. Je hebt er maanden naartoe gewerkt en voorbereidingen getroffen en voor je het weet is de dag weer voorbij!
Denk daarom goed aan jullie zelf, wat jullie willen, het is namelijk jullie dag, waar jullie samen nog heeeel lang op terug zullen kijken!

Ik ben benieuwd! Hoe hebben jullie het gedaan? Een grote of een kleine bruiloft? Feest of geen feest? Buffet of drie-gangen diner met alle gasten of een geselecteerd gezelschap?

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.