Wedding Wednesday: Droomjurk?

Hoi!

Een van de belangrijkste dingen voor de bruid op de bruiloft (naast de bruidegom) is natuurlijk DE jurk! Ik had uiteraard al een plaatje in mijn hoofd hoe mijn droomjurk er moet zien. Hieronder vind je een aantal jurken die ik prachtig vind en ik vertel je waarom.

jurk_1Bij deze jurk vind ik de hals ontzettend mooi! De sweetheart neckline met het kant erover heen, wat het net wat gekleder maakt. Erg romantisch! (Tot mijn verbazing vond Robin dit ook erg mooi!)

jurk_2Bij deze jurk vind ik vooral de vorm heel erg mooi. De kleur is mij iets te wit. Maar again, the sweetheart neckline. Daar houd ik echt heel erg veel van!

jurk_4De rug van deze jurk is echt geweldig! Dat open gewerkte! Het nadeel van zo’n rug is natuurlijk wel dat je BH zichtbaar is…. Ook de decoratie op de rok vind ik echt prachtig. Mooi hoe ‘er ook nog wat gebeurd’ op de rok. Vaak zijn de lijfjes van bruidsjurken mooi versierd maar is de rok ‘saai’ en effen. Leuke verandering!

jurk_5Ha! Geen sweetheart en niet strapless! Ik vind de ‘mouwtjes’ echt prachtig bij deze jurk. Ook loopt de rok mooi uit. Ik denk dat hij voor mij wel te wit zou zijn.

jurk_3
Ja hoor, daar is hij dan toch weer, die neckline! Ik vind deze jurk een beetje een kruising tussen een ballerina en een prinses. Voor de rok is erg veel tule gebruikt, ik ben benieuwd hoe deze jurk op een echte vrouw valt!

Waar je rekening mee moet houden als je voor een bruidsjurk gaat kijken:
– je budget: wat is je maximale budget? Houd je hieraan. Bedenk wel, er gaat veel werk zitten in een bruidsjurk en ze zijn dan ook echt niet goedkoop, helaas. Maar als je goed zoekt kan je zeker iets vinden binnen je budget! Kijk eens op internet voor tweedehands jurken (vaak maar 1 keer gedragen), misschien heb je wel een handige moeder, oma of ben je zelf heel goed met de naaimachine?! Dan kan je zelf aan de slag, je hebt dan een super originele, handgemaakte trouwjurk!
– je lichaamsbouw: het kan zijn dat jouw droomjurk niet bij jouw lichaamsbouw past. Laat je adviseren door de verkoper en pas ook iets buiten je comfort zone. Misschien ontdek je dan wel een heel andere kant van je zelf. Daarnaast, als jij jouw droomjurk hebt gezien en hij wordt je afgeraden, pas hem toch! Het kan 2 kanten op gaan: of je ziet zelf dat het toch niet is wat je zocht. Of je ‘adviseurs’ krijgen ongelijk en hij staat je prachtig!
– je look: wat voor sfeer wil je tijdens je bruiloft. Hebben jullie een thema? Het kan zijn dat je je jurk en de rest van je look daarop wilt aanpassen.

Wat er ook gebeurt: als de jurk goed voelt, voelt hij goed! Laat je niet uit jouw droomjurk praten en koop ook geen jurk die jou niet het gevoel heeft de mooiste bruid op aarde te zijn!

Voor alle vrouwen die nog niet getrouwd zijn en/of geen trouwplannen hebben: hebben jullie wel al een beeld hoe jouw perfecte jurk eruit moet zien? En voor alle vrouwen die hun bruiloft al gehad hebben: was jouw uiteindelijke jurk, de jurk die je in eerste instantie in je hoofd had?

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.