Wedding Wednesday: DIY decoratie

De decoratie voor je bruiloft kan je op verschillende manieren regelen. Vaak kan de locatie deze taak op zich nemen maar als je een beetje creatief bent, kan je het ook zelf doen! Vaak kan je dan net iets meer doen naar jouw eigen smaak en financieel gezien is het vaak ook aantrekkelijk. Lees verder voor ideeën!

DIY_bruiloft_blog

 

bron

Onze locatie kan de decoratie regelen maar het was niet echt onze smaak. Daarnaast vinden wij onze locatie zo mooi dat wij vinden dat het niet veel nodig heeft. Daarom besloten we om het zelf te regelen. Op deze manier hebben een bredere keuze en kunnen we ons budget het beste in de gaten houden.

640_oranje-lampionnen-bloemenvaasjesbron

Kleur
Hebben jullie een favoriete kleur, die jullie graag terug zien komen op de bruiloft? Je kan hier van alles mee doen! Denk aan tafelkleden, servetten, kaarsen, bloemen, slingers maar ook kleding.

Thema
Vind je alleen een kleur te saai? Je kan ook een thema kiezen! Het is dan mooi om iets te kiezen wat bij je locatie past. Een buiten bruiloft? Dan kan je kiezen voor bohemian of southern. Zolang het bij jullie past en jullie je er prettig bij voelen, kan alles!

Bloemen
Bloemen worden uiteraard veel gebruikt bij bruiloften. Echter, wanneer je hele bloemstukken regelt, wordt het al snel een duur grapje. Kies daarom voor kleine (glazen) vaasjes met een paar bloemtjes erin. Het ziet er leuk uit en je hebt nog wat ruimte op de (meestal niet zo grote) tafels.
Over vaasjes gesproken: die hoeven natuurlijk ook niet duur te zijn. Neem eens een kijkje bij kringloopwinkels, rommelmarkten of bij je oma op zolder! Tegenwoordig zijn glazen flesjes weer terug voor de gezonde sapjes en die zijn vaak mooi vormgegeven. Think out of the box!

thumb_IMG_5821_1024Slingers
Zoals je hierboven kan lezen kan je slingers en ballonnen ophangen in jullie kleur. Slingers als just married  en Mr & Mrs kom je veel tegen. Misschien voor de hand liggend, maar hé, het zegt wel waar het die dag over gaat. Deze slingers kan je gemakkelijk zelf maken en helemaal naar jouw stijl en smaak.

Verlichting
Een bruiloft is romantisch. Jullie dag waarop jullie, met jullie familie en vrienden, jullie liefde delen. Dus een beetje romantiek is op zijn plaats! Verlichting kan hier bij helpen. Ook overdag kan sfeerverlichting heel mooi zijn. Denk aan kaarsen, kleine lantaarns, lichtsnoeren. Ook voor buiten, als de avond valt, is het prachtig om lampjes in bomen te hangen. Ook sterretjes (vuurwerk) geven een mooi (tijdelijk) effect. Wensballonnen oplaten met het hele gezelschap ziet er prachtig uit maar dit kan erg gevaarlijk zijn. Dit is niet overal toegestaan, in verband met brandgevaar.

Neem eens een kijkje op Wedding Deco, hier hebben ze veel decoratie op thema!

Voor onze bruiloft hebben we veel van de decoratie zelf gemaakt, dit is niet alleen heel erg leuk maar het geeft je ook een voldaan gevoel. Hoe hebben (hadden) jullie de decoratie geregeld? Laat het me weten in de comments hieronder en wie weet breng je me nog op ideeën!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.