Wedding Wednesday: Budget Bruiloft

Hoi!

Zoals ik al eerder schreef, is het bepalen van het budget voor de bruiloft één van de eerste dingen die je gaat doen. Wij dus ook. Al snel waren wij er uit dat we een mooie bruiloft wilden maar zeker niet te veel geld uitgeven! Aangezien wij ook willen verhuizen na onze bruiloft, besloten we dat we ruim onder de €10.000 wilden blijven.image

Voor de niet verloofde / getrouwde vrouwen onder ons, klinkt dit waarschijnlijk nog steeds als een bak geld. En geloof me, dat vinden wij ook. Wat een klap geld, maar voor heel veel minder is een bruiloft, met alles er op en er aan, moeilijk te realiseren. Hoewel mijn lief er nog steeds niet aan wil, dat wij ‘budget’ trouwen (want: “dit is echt veel geld!”), zijn wij toch van plan veel minder uit te geven dan de gemiddelde bruiloft. Wist je dat de gemiddelde bruiloft rond de €15000 kost?!

Tips om te besparen op je bruiloft kan ik nu nog niet echt geven, ik ben dan ook van plan om na de bruiloft hier een artikel over te schrijven. Wel kan ik alvast een aantal dingen bedenken waarop je zou kunnen besparen. Hieronder mijn lijstje!

– shop voor je jurk / pak tweedehands of in een bruidswinkel outlet

– doe alles op 1 locatie, dit scheelt vaak geld doordat je korting krijgt omdat je de hele dag de locatie huurt

– ken je iemand met een mooie auto, een coole bakfiets of iets anders waar je op jullie trouwdag in vervoert wilt worden? Vraag of je het mag lenen tegen een vriendenprijsje!

– doe je make-up zelf! Op deze manier kan je misschien iets duurdere make-up kopen dan je normaal misschien zou doen, maar mag je het naderhand houden. Ben je hier zelf niet zo goed in? Misschien kan je zus, nicht, moeder of vriendin helpen!

– decoratie maak je lekker zelf. Recycle spullen, zoals oude vaasjes, bloemen uit de tuin, oude stofjes en kaarsen

 

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer punten waarop we kunnen ‘bezuinigen’ en toch nog een voor ons perfecte dag beleven. Maar daarover houd ik jullie op de hoogte in de komende Wedding Wednesdays!

Hebben jullie nog tips voor een ‘budgetbruiloft’? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “Wedding Wednesday: Budget Bruiloft

 1. Hoi hoi 😀

  Ook al reageer nooit, ik lees altijd je blog met veel plezier 😀
  En nu dacht ik als ervaringsdeskundige van een aantal jaar geleden laat ik eens reageren hahaha

  Je kan inderdaad op vele verschillende dingen bezuinigen afhankelijk wat je wensen/concessies zijn 😉 Zo kan je het inderdaad alles op 1 locatie vieren, maar ook een locatie vinden waar je zelf de hapjes en drank in eigen beheer mag houden en dan zelf (ceremoniemeester/vrienden) de feestzaal versieren met inderdaad eigen gemaakte versiersels. Geeft ook nog eens een hoop voorpret.
  Je kan met je Dag-Gasten en het diner zo duur maken als je wilt ;-)Eten in 5 sterren restaurant of je kiest iets wat meer bij je evt thema past van je huwelijk (als je die hebt natuurlijk) of iets wat persoonlijk bij je past. stel je hebt elkaar ontmoet bij de Mc Donald, dan is het misschien wel extra bijzonder om daar juist te eten of jullie houden allebei ontzettend van pannenkoeken dan geeft dat juist een persoonlijk tintje aan jullie bruiloft. Ook kan je denken aan een cateringbedrijf ook daar heb je een groot diversiteit in en verschillende prijsklasse.
  Met een fotograaf kan je ook zoeken in familie/vriendenkring of hun iemand weten waar ze zeker van weten dat degene mooie foto’s maakt bijv. een goede hobbyfotograaf die wel tegen een kleine vergoeding foto’s wilt schieten. Je zo dan ook een een test-shoot (noem het love-shoot) kunnen doen, zodat je dan al weet hoe de kwaliteit van de foto’s zijn en je bent dan ook gelijk een beetje aan elkaar gewend.
  De uitnodigingen zelf maken kan je misschien zien als bezuinigingsmaatregel maar ook zien als iets wat ontzettend leuk is om te doen. Wederom zeg ik, je kan het dan persoonlijker > dichter bij je zelf houden.
  Ik weet niet of het nog gebruikelijk is om een attentie (bedankje) mee te geven aan de gasten aan het eind van de avond, maar ook dit kun jezelf maken.
  Hihi er is best heel veel waar je geld op kan besparen. Weet je, het is nog geeneens belangrijk of je het geld er wel of niet voor hebt. Het gaat erom dat het jullie dag wordt <3 Iets moois,persoonlijk wat bij jullie past, waar jullie het naar je zin hebben, een dag waar je met liefde/lol op terug kan kijken, een dag waar de liefde in bezegeld wordt en waar de andere gasten van mogen meegenieten 😉
  Je kan je trouwjurk ook laten maken er zijn goede bekende mensen , maar je kan ook hier weer in familie/vrienden kring kijken misschien zit er wel een waanzinnig goede coupeuse tussen :_)
  Als laatste geef ik voor alles 1 hoofd-tip die je door de hele voorbereiding mee kan nemen in je achterhoofd wat je ook zoekt: van jurk tot fotograaf, van auto tot feestzaal. . . zoek zonder het woord "Trouw". . . dat scheelt al enorm veel in je portemonnee 😉 Ik bedoel, zoek eens onder feestjurken,avondjurken daar alleen al zitten creaties tussen die makkelijk voor trouwjurken kunnen doorgaan. Huur een bijzondere auto ipv trouwauto. . . ik denk dat je mijn punt snapt.
  Nou lieve meid <3 Nog heel veel plezier met de voorbereidingen (Y) Misschien heb je nog wat aan de tips 😉 In ieder geval hoop ik dat je huwelijksdag en alle andere dagen fantastisch worden vol liefde en geluk (Y) <3 😀

  1. Hi Gerda,
   Wat leuk dat je reageert! Bedankt voor de tips, we hebben gelukkig nog tijd genoeg, om alles uit te zoeken en te onderhandelen, dat wil ook nog wel eens werken 😉
   Blijf zeker lezen, want er komen zeker nog meer updates over onze bruiloft!

 2. Waar moet je veel aan denken als je gaat trouwen. Alles op 1 locatie is vaak voor de gasten ook veel fijner. Qua besparingen kan je zo gek doen als je zelf wil gaan. Iemand de taart laten maken of een fotograaf uit je vriendenkring. Weinig bloemen, maar bv balonnen of (vazen met) kaarsen. Een vriend als dj of band. Mensen die je uitnodig kijken niet hoeveel je uitgeeft. Ze vinden het leuker dat jullie dag echt persoonlijk is en dat ze zien dat het jullie bruiloft is en niet eentje uit een tijdschrift. Ben ondertussen bij zoveel bruiloften geweest en degene die blijft hangen zijn degene die persoonlijk waren. Vaak is bv een ceremoniemeester ook erg fijn om te hebben, zodat jezelf kan genieten van je dag en niet deuk hoeft te maken wanneer je moet gaan eten enz. Een ceremoniemeester kan ook iemand zijn uit je vriendenkring. Zoals ik al zei je kan zelf bepalen hoever je gaat om in het budget te blijven.

  1. Ja, het was voor Robin ook even wennen, het is meer werk dan hij had verwacht. Maar het is erg leuk en voor een goed doel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.