Travel: a sunny day in London town

Hoi!

Afgelopen weekend was ik in Londen. Mijn favoriete stad in Europa!
Ik ben al 4 of 5 keer in Londen geweest, maar vriendlief niet. We hebben daarom een paar toeristische attracties gedaan.

Op vrijdagavond vertrokken we met de boot vanuit Hoek van Holland. We vaarden op de Brittanica en vertrokken rond 22.30 uur.DSC_0001

DSC_0010

Zaterdagochtend vroeg (5.30 uur Engelse tijd) werden we gewekt want om 6.30 uur zouden we ontschepen. We hebben ons gelijk aangekleed en onze spullen opgeruimd. Aangezien we met een andere boot teruggingen.

Om ongeveer 9 uur kwamen we aan op Liverpool street Station. Daar kochten we een dagkaart voor het ov, dit kostte 12 pond en hiermee kon je onbeperkt in bus en metro. Ideaal! We pakten gelijk de metro naar Tower Hill om de Tower of London en de Tower Bridge te bewonderen.Schermafbeelding 2015-03-10 om 21.26.45

Vervolgens sprongen we weer in de metro naar Victoria Street om de Houses of Parliaments met de Elizabeth Tower en Big Ben te fotograferen. Gelijk aan de overkant van de Thames was onze volgende stop. De London Eye! Ik was hier nog nooit eerder in geweest, omdat ik enorme hoogtevrees heb. Ditmaal besloot ik dat opzij te zetten en op deze mooie zonnige dag (er was geen wolkje aan de lucht) een rit te maken in het reusachtige rad.
Het was prachtig en worth every penny!Schermafbeelding 2015-03-10 om 21.26.24

Het was inmiddels rond lunchtijd en we waren wel toe aan iets te eten. We liepen richting Buckingham Palace, waar we nog wat foto’s maakten en net de Changing of the Guards hadden gemist. (Dat heb ik ook nog nooit gezien, dus we moeten zeker nog eens terug!) Vanaf Buckingham Palace liepen we naar Trafalgar Square, waar we op de hoek bij Pret-a-Manger wat te eten kochten. Ik kocht 2 sandwiches met ei, een bakje druiven en een flesje water. We hebben onze lunch opgegeten bij de fontein, in de zon, voor The National Gallery.

Toen was het tijd om te shoppen! Allereerst gingen we met de metro naar de M&M Store, ik had hier grote verwachtingen van, aangezien ze in Amerika elke smaak hebben die er gemaakt wordt. Hier was dat echter niet het geval, ze hadden alleen de standaard smaken (peanut, chocolate, crispy en dark chocolate) en verder heel veel merchandise. Daarnaast was het super druk, dus als snel hadden we het wel gezien.

Op naar Oxford Street! Het was ontzettend warm, dus vriendje kocht 2 nieuwe shirts bij TopMen (de mannelijke variant van TopShop) en vroeg daarbij een extra grote tas, zodat we onze jassen daarin konden stoppen. Zonder jas liepen we verder. Ik was eigenlijk onderweg naar Selfridges, maar onderweg kwamen we langs een grote Boots, een drogisterij. Hier verkochten ze de nieuwe Rollerlash mascara van Benefit. Ik werd uitgebreid opgemaakt door een medewerkster en kocht 3 producten van Benefit. Hier komt binnenkort een review van online! Daarna liepen we nog de Disneystore binnen maar hier kocht ik niets.

Terwijl ik opgemaakt werd in Boots, had mijn lief een leuke plek gevonden om te eten. We gingen binnen bij Ed’s Diner. Een leuke Amerikaanse diner met een 50’s thema. We aten hier heerlijk burgers met patat en uienringen.

We waren best moe van de hele dag en besloten weer richting Liverpool Street Station te gaan om daar nog even rond te lopen. We kochten nog wat lekkers voor ‘s avonds op de boot en dronken koffie bij Starbucks. Om 19.15 uur was het alweer tijd om met de bus terug te gaan naar Harwich, om 23.00 uur Engelse tijd vertrokken we weer richting Hoek van Holland. Waar we zondagochtend om 8.00 uur aanmeerden.

Het was een super leuke dag waarin we ontzettend veel gezien en gedaan hebben. We gaan zeker nog eens terug, maar dan waarschijnlijk wel met het vliegtuig en iets langer!

Ben jij weleens in Londen geweest? Wat zijn jouw favoriete plekken voor eten, shoppen en om de toerist uit te hangen?

Liefs,

Raïsa

p.s. Op dit moment heb ik helaas niet meer foto’s van ons reisje naar Londen, er is helaas iets mis gegaan met het uploaden van de foto’s op mijn laptop. 🙁 Hopelijk kan ik dit snel oplossen en kan ik als nog foto’s plaatsen! Mijn excuses!

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

7 thoughts on “Travel: a sunny day in London town

  1. Balen van de foto’s! Hopelijk krijg je t nog goed voor elkaar.

    Klinkt als een superdag! Enne niks kopen bij de Disney store?! Hoe lukt je dat? 😉

    1. Ja behoorlijk! Heb ze allemaal geüpload, maar zijn voor een groot deel zwart. Als ik ze dan ga bewerken, zie ik ze wel. Maar wanneer ik ze wil gebruiken (blog of facebook) blijven ze zwart 🙁
      Hahah ik wilde een sleutelhanger van Olaf kopen in de Disneystore maar dat hadden ze niet. Dus dan maar weer snel naar Disneyland!

  2. Wat hebben jullie een topdag gehad! Leuk hoor en lekker veel gezien! Jammer dat jullie the changing of the guards hebben gemist.. (zelf ook nog niet gezien) maar een goede rede om weer eens terug te gaan! Londen blijft geweldig. Hopelijk lukt het nog met de foto’s!

  3. Coool!!! Robbert is ook nog nooit geweest, nu ik dit lees heb ik weer zin om naar London te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.