Terug van weg geweest met nieuws

Een half jaar was het stil op de site… Een half jaar… Maar ik heb niet stil gezeten! Aankomende maandag kan je lezen over hoe de stand van zaken is met ons huis maar vandaag heb ik een ander nieuwtje voor jullie!

thumb_DSC_0139_1024

Zoals de foto hierboven al verklapt: ik ben zwanger!! Wanneer ik dit schrijf ben ik 14 weken zwanger en weten inmiddels onze families, vrienden en werk het. We zijn ontzettend blij met dit mooie nieuws en kunnen niet wachten tot het zover is. Ik zal jullie een korte update geven van de afgelopen weken.

1 januari, ik ben een paar dagen overtijd en besluit een test te doen, om 9 uur ‘s ochtends… Al vrij snel verschijnen er niet 1 maar 2 streepjes: ik ben zwanger… IK BEN ZWANGER?! Ik kan het niet geloven en kijk een paar seconde vol ongeloof naar de test, dan ren ik naar de slaapkamer en spring boven op het bed. ‘Schat, ik ben zwanger, we krijgen een kindje!!’ Robin kijkt me vol ongeloof aan en vraagt of ik wel goed over de test heb geplast. Na een korte uitleg dat ik er niet overheen hoef te plassen maar met een pipetje aan het werk moest, is hij ook blij. Maar wil toch dat ik nog een test doe over een paar dagen. Just to be sure. Wat een begin van het nieuwe jaar!
In mijn boekje van Moleskine, speciaal voor tijdens de zwangerschap, schrijf ik hierover het volgende:

‘ Ik ben blij dat de eerste 5 weken al voorbij zijn, dan hoeven we niet zo lang meer te wachten tot we het nieuws kunnen delen. Ik ben zo benieuwd of je een meisje of een jongetje bent.’ 

thumb_DSC_0140_1024Met 7 weken vertellen we het aan onze ouders en broers en zussen, die allemaal stuk voor stuk ontzettend blij zijn. Iedereen weet hoe graag wij een kindje willen en iedereen kan niet wachten tot ze een nieuwe titel krijgen (opa, oma, oom of tante). Dit kindje is nu al zo geliefd!
Ook plas ik voor Moeders voor Moeders, hier zal ik nog een uitgebreid artikel over schrijven. Ik kan namelijk de volledige periode mee doen, van 6 tot 16 weken.

thumb_DSC_0142_1024met 8 weken krijgen we de eerste echo, wat een aardappel nog!

thumb_DSC_0146_1024Met 10 weken begint de misselijkheid te komen, dat is geen pretje. Ochtendmisselijkheid doe ik niet aan, dat is voor anderen. Ik ben gewoon de hele dag misselijk. De hele dag. Ik heb weinig eetlust en heb voornamelijk trek in tosti’s en patat. Mijn favoriete ontbijtje, Griekse yoghurt met appel en walnoten, eet ik niet meer. Ik krijg het niet weg, te machtig, te ‘droog’ en te veel. Ik ben aan de rijstwafels met smeerkaas. Ook moet ik niet drinken op de nuchtere maag, dan komt alles er uit.

thumb_DSC_0148_1024Op 20 februari hadden we de 12 weken echo. Alles was goed en we hebben een klein druktemakertje. De verloskundige moest erg veel moeite doen om te kunnen meten hoe groot het kindje is, aangezien het de hele tijd aan het bewegen was. We hoorden het hartje tekeer gaan als een soort paard in galop. En hoe het geweldig was om dit te horen, ben ik er vrij nuchter onder.

Ik, Raïsa, altijd emotioneel, ben nu behoorlijk nuchter. Ik hoef niet om alles te huilen en zie het moederschap tegemoet in alle vertrouwen. Hoewel Robin soms behoorlijk wat te verduren krijgt met mijn chagrijnige buien, heeft hij gelukkig niet een huilebalk op de bank zitten (ben benieuwd wat hij liever heeft).

Als laatste update, nog geen buik te bekennen hier met 14 weken (op de foto zie je voornamelijk de knoop van mijn broek) en ik ben nog geen kilo aangekomen. Ik draag gewoon nog mijn eigen kleding, de misselijkheid ging weg met exact 12 weken, nou nog mijn energie en eetlust terug en dan kan ik volop genieten van deze bijzondere tijd!

Hoe was jouw (eerste) zwangerschap?

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “Terug van weg geweest met nieuws

  1. Sorry dat je ook als zwangere mijn genen lijkt te hebben… ?
    Ook ik was de hele dag misselijk. Ook ik was regelmatig sjacherijnig (ondanks de grote blijdschap)
    En ja de blijdschap omdat we allemaal oma en opa worden is heel groot. ?

    1. hahah ach ja, het hoort erbij. het is voor een goed doel 🙂

    1. Dankjewel Miranda, voor je lieve berichtje en felicitaties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.