Summer: tips & tricks voor je haar!

Hoi!

Haarverzorging is voor iedereen verschillend. De één heeft steil haar, de ander krullen. Droog haar is soms genetisch bepaald maar kan ook liggen aan de te veel hitte (zoals föhnen en steilen). haar

In de zomer wordt je haar aan nog meer schadelijke dingen bloot gesteld dan in de winter. Door het zonlicht en zee- of chloorwater droogt je haar snel uit. Het is daarom erg belangrijk je haar in de zomer nog beter te verzorgen! Ik geef je vandaag een aantal tips om je haar een handje te helpen.

#1 Gebruik een voedende shampoo die past bij je haar.
Wanneer je in de drogist staat zijn er zoveel verschillende shampoo soorten. Let goed op welke shampoo het meest geschikt is voor jouw haar. Verf je je haar? Dan heeft je haar extra verzorging nodig, deze verzorging zit in shampoos speciaal voor geverfd haar. Verschillende merken hebben dat in het assortiment. Heb je droog en pluizig haar? Ook daarvoor is een speciale shampoo. Roos? Take your pick! Vraag eventueel advies bij een verkoper over de shampoo die voor jou geschikt is.

#2 Was je haar niet elke dag!
Ongeveer een half jaar geleden waste ik mijn haar elke dag, dit is ontzettend slecht voor je haar. Door het water droogt je haar uit en misschien föhn je het daarna wel zodat je niet met nat haar naar buiten hoeft. De hitte is ook erg schadelijk, ook de koude stand op je föhn! Nu was ik mijn haar nog 2 keer in de week. Ik vond het eerst lastig omdat mijn haar snel vet werd, nu is mijn haar ‘gewend’ en ziet het er op de laatste dag alleen niet zo mooi uit. Om dit te overbruggen kan je je haar opsteken, vlechten of een droogshampoo of volumepoeder gebruiken.

#3 Breng eens per week een haarmasker in.
Door een haarmasker in te brengen krijgt je haar een lekkere oppepper. Vaak zitten er voedende oliën in en/of aloë vera. Haarmaskers zijn verkrijgbaar bij de drogist in verschillende prijsklassen maar je kan ze ook zelf maken! Hier vind je een haarmasker voor droog haar.

#4 Ga op tijd naar de kapper
Misschien too obvious…? Wanneer je op tijd naar de kapper gaat worden de dode punten geknipt en kan je energie gaan naar gezonde haar. Na een knipbeurt ziet je hele haar er weer verzorgd uit!

#5 Last but not least: Mooi zijn komt van binnen
Eet gezonde en schone voeding met goede vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat je haar en huid gaat glanzen. De vetten kan je vinden in:
– avocado
– zalm
– noten
– olijfolie

Dat waren mijn tips voor gezond en glanzend haar. Heb jij nog tips, deel ze onder bij de comments!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

3 thoughts on “Summer: tips & tricks voor je haar!

  1. Lieve Raïsa
    Jouw tip om mijn haar minder vaak te wassen begint resultaat op te leveren. Alleen het opsteken vind ik echt lastig. Doordat ik2x per week zwem is het droog en ook omdat het grijs is. Zou een masker ook helpen bij grijs haar?

  2. Beste tip ooit Raisa!
    Ik heb nu 2 keer het avocado masker gebruikt en m’n haar wordt heel zacht en glanzend! Alleen m’n haar ruikt erna naar guacamole dus moet wel een sterkruikende shampoo gebruiken :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.