Simpele kerst DIY

Dag Sinterklaas, hallo kerst! Afgelopen week zetten wij de kerstboom neer en dat zorgde ervoor dat ik nog meer kerstsfeer in huis haalde. Een paar simpele dingen  die ik zelf maakte, speciaal voor kerst: een simpele DIY!

thumb_IMG_0173_1024Zelf vind ik de trend met de glazen stolp erg leuk. Deze DIY is dan ook echt ontzettend simpel! Wat heb je nodig?
– een glazen stolp (ik kocht deze bij Action voor 5 euro)
– kerstdorp accessoires (ook bij Action voor een paar euro)
– tape

thumb_DSC_0095_1024
Eerst schik ik de accessoires, later plak ik ze pas vast met tape. Je kan dit natuurlijk ook doen met een lijmpistool maar ik wil na de kerst de stolp nog voor andere dingen gebruiken. Vandaar dat ik tape gebruik!

thumb_DSC_0097_1024Zo super simpel! In onze woonkamer hebben wij ook kersthuisjes en een kerstboom. Met een glazen stolp kan je de kerst wat meer verdelen. Uiteraard kan je er natuurlijk ook nog lichtjes in doen, dat heb ik nu niet gedaan.

thumb_DSC_0099_1024Al eerder maakte ik een geboortekrans voor Fabian. Een krans aan de deur staat zo gezellig en uitnodigend, dus een krans in kerstthema mag niet ontbreken!  Wat heb je nodig?
– wilgenkrans*
– lint in een kleur naar keuze (ik koos voor rood, dit is lint dat ik kreeg bij een cadeautje)
– dennentakken (ik knipte deze van onze kerstboom)
– onbreekbare kerstversiering (de houten rendiertjes zijn van Action en de belletjes van Zeeman geloof ik, beide van een jaar terug)
– krijtbordje met krijt*
*Waar ik de krans en het krijtbordje kocht, kan je in dat artikel vinden.

thumb_DSC_0100_1024Als eerst bekijk ik welke takken ik wil gebruiken. Ik wil niet de hele krans met dennentakken bedekken dus ik kies de mooiste uit. Deze maak ik vast met het rode lint. Je kan dit ook met groen ijzerdraad doen.
Vervolgens hang ik de kerstversiering in de krans en schrijf ik een leuke tekst op het krijtbordje.

thumb_DSC_0102_1024Dit is het eindresultaat! Ik ben er best wel blij mee! Het is gezellig en super simpel.

Versier jij je huis ook met kerst en maak je dingen zelf? Ga jij ook een kerstkrans maken of heb je leuke versiering in een glazen stolp, deel het met me op social media door me te taggen: Instagram en Facebook Justraisa.nl. Je kan natuurlijk ook een reactie achter laten hieronder! 

Liefs,
Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.