Review: The Hunger Games Mockingjay part 1

Hoi!

Zaterdagavond ben ik naar The Hunger Games Mockingjay part 1 geweest. Een hele mond vol, deze titel. Maar na een jaar wachten op het eerste deel van de ontknoping van deze spannende trilogie waren de verwachtingen hoog!

hungergames

 

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Oh boy, werden die verwachtingen waar gemaakt! The girl on fire is back! Ik heb de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten! Het is zo’n spannende film!
Net als bij de vorige delen was ik af en toe even de weg kwijt, wist ik niet meer wie goed of slecht was en dacht ik dat de halve cast een dubbele agenda had. Ik verloor mezelf tijdens de meest spannende momenten: ‘ Oh! Overleven ze dit wel? ‘ en ‘Schiet op! Daar komen ze!’

The Hunger Games heeft allemaal politieke referenties, naar zo ongeveer elke oorlog uit de geschiedenis. Het hele ‘land’ is in oorlog en totaal verwoest. De bevolking leeft in angst terwijl de regering en de rijken het allemaal dik voor elkaar hebben. Dat kan nooit lang goed gaan. Dus zoals in de vorige film al aangegeven werd: de revolutie wordt ontketend!

Ik hoor van veel mensen dat ze met tranen in hun ogen hebben gezeten. Zo ver gaat het bij mij niet, ik huil niet zo snel bij films. Maar de spanning kan me wel een beetje te veel worden, ik leef me helemaal in. Het verhaal wordt zo mooi weergegeven en de special effects zijn ook heel mooi!

Als Jennifer Lawrence híer geen Oscar voor wint, of in ieder geval een nominatie, dan weet ik het ook niet meer!

Heb jij The Hunger Games Mockingjay Part 1 al gezien? Of de andere films? Wat vind je er van?

Zo niet, zeker doen als je van spannende films houdt!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.