Review: NIVEA Sensitive

Hoi!

IMG_3553

Ik ben al een tijdje op zoek naar een fijne make-up remover. Altijd als ik denk dat ik een fijne gevonden heb, krijg ik na een tijdje toch last van de huid rond mijn ogen. De huid gaat dan licht irriteren en wordt een beetje rood.

Toen ik hoorde dat NIVEA een nieuwe sensitive lijn uit had, wilde ik hem graag proberen! Via Facebook kon ik een sample aanvragen. Echter duurde het erg lang voor ik deze ontving… Gelukkig waren ze super aardig en ontving ik het sample alsnog na een paar dagen. Ze waren erg benieuwd wat ik er vond. Om het product goed te testen, kocht ik bij Etos de gehele lijn, bestaande uit: dagcrème, reinigingsmelk, 3 in 1 micellair water en een nachtcrème.

Reinigingsmelk

Wat belooft het?

Reinigt de huid mild, verwijdert make-up en hydrateert. Bij het gebruik met een NIVEA Sensitive product, helpt het de tekenen van een gevoelige huid te verminderen.

Dat klopt wel, ik gebruik het product nu iets meer dan een maand en ik heb nog geen last gehad van geïrriteerde huid of rode plekken!

Micellair Water

Wat belooft het?

Reinigt mild, verwijdert make-up, zuivert en hydrateert in één stap. De milde formule laat de huid ademen.

Het micellair water doet dus vrijwel hetzelfde als de reinigingsmelk, daarnaast merk ik dat het mijn huid echt verkoelt. Wat erg fijn is.

Nachtcrème

Wat belooft het?

Vermindert effectief de 3 tekenen van een gevoelige huid:

  1. roodheid

  2. trekkerigheid

  3. droogheid

Je hebt maar erg weinig crème nodig voor je hele gezicht. Ondanks dat ik maar weinig gebruik merk ik toch dat mijn hele gezicht goed ingesmeerd is, het voelt niet plakkerig en het trekt snel in.

Dagcrème

Wat belooft het?

De dagcrème belooft praktisch hetzelfde te doen als de nachtcrème. Wat op zich natuurlijk niet erg is. Het grote verschil is namelijk dat er in de dagcrème een SPF 15 zit! Dus ook wanneer je je niet insmeert omdat het niet zo zonnig is, bijvoorbeeld in de winter, wordt je huid toch beschermd tegen de zon!

Vlak voor ik naar bed ga, verwijder ik altijd mijn make-up. Dit is erg belangrijk voor je huid, zodat je huid ‘s nachts kan ademen en kan herstellen van de make-up en andere schadelijke stoffen waaraan je huid is blootgesteld overdag.

Eerst doe ik de reinigingsmelk op 2 watjes, hiermee verwijder ik mijn oogmake-up. Daarna gebruik ik een nieuw watje voor de rest van mijn gezicht, hier doe ik ook de reinigingsmelk op. Bijna alle make-up is inmiddels verwijderd. Vervolgens gebruik ik het micellair water, met het watje wrijf ik over mijn gezicht. Naast dat het micellair water de laatste restjes make-up verwijderd, is het ook verkoelend. Als laatste breng ik de nachtcrème aan, je hebt maar erg weinig nodig, wat natuurlijk erg makkelijk is waardoor je langer met een tubetje doet!

Ik ben erg enthousiast over de nieuwe NIVEA Sensitive lijn!

Voordelen

  • Goed verkrijgbaar, bij de drogist (Etos, Kruidvat) maar ook bij de supermarkt (Albert Heijn)
  • De prijs is goed. De dag- en nachtcrème kosten allebei €7,99, de reinigingsmelk kost €5,49 en het micellair water €5,99.  (niet super goedkoop maar ook niet heel erg duur). Let goed op! Want Nivea is vaak in de aanbieding. Vanaf maandag is het bij de Albert Heijn 1+1 gratis!
  • Doet wat het zegt

Nadelen

  • Doordat het in een tubetje zit, kan je het minder makkelijk leeg maken. Vaak komt er niets meer uit maar is je tube niet echt leeg. Knip hem dan open, zo kan je er nog een tijdje mee doen!

Ben je bekend met de nieuwe NIVEA Sensitive lijn? Of wil je er graag meer over weten? Klik dan hier

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.