Recept: Speculaasrotsjes

Hoi!

Ja ik weet het, Sinterklaas is alweer weg, maar deze lekkernij is zo simpel en lekker dat hij prima voor de rest van de winter ook kan!
Deze speculaasrotsjes maak ik elk jaar voor Sinterklaasavond, en binnen 10 minuten zijn ze op!

IMG_6341Wat heb je nodig?
– Schuddebuikjes, 1 pak
– 3 repen Butterscotch chocola
– bakpapier

Laten we beginnen!

IMG_6345Breek de chocola in stukjes en doe dit in een kleine pan, ik heb een steelpannetje gebruikt.

IMG_6342Zet een iets grotere pan met water op, en doe de kleine pan erin.

IMG_6347 IMG_6349Smelt de chocola au bain marie. Roer goed door, zodat het niet aanbrand.

IMG_6359Wanneer de chocola helemaal gesmolten is, doe je de schuddebuikjes erbij.

IMG_6365Roer deze door de chocola.

IMG_6367
Bekleed een groot bord of platte schaal met bakpapier. Maak kleine hoopjes van het chocolade-schuddebuik-mengsel met 2 lepels en leg deze op het bakpapier.

IMG_6369Maak de pan leeg. Zet het bord met de speculaasrotsjes in de koelkast voor minstens 2 uur.

Heel veel langer kan je ze niet laten staan! Eet smakelijk!

 

Liefs,

Raïsa

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *