Recept: gezonde spinazie salade

Voor wie mij al wat langer volgt of persoonlijk kent, weet dat ik best gezond eet. Ik eet behoorlijk veel  groenten en fruit, zo’n 400 gram groenten en gemiddeld 3 stuks fruit per dag. Wanneer ik het niet eet, mis ik het ook. Ik vind het dan ook erg leuk om nieuwe recepten te bedenken of uit te proberen. Vandaag eentje van mijn hand, gezonde spinazie salade!Schermafbeelding 2016-08-16 om 21.09.14

thumb_DSC_0070_1024

Spinazie is een gezonde groenten bomvol ijzer. Je kan het natuurlijk, zoals je het waarschijnlijk wel kent, warm eten. Met aardappels. Echter, smaakt het heel anders wanneer je het rauw eet. Dus als je warme spinazie niet lust, kan je dit toch een keer proberen!

Wat heb je nodig voor 3 personen?
thumb_DSC_0071_1024– 300 gram spinazie
– 200 gram snoeptomaatjes
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 50 gram feta
– 2 avocado’s
– 50 gram pijnboompitten

Wat moet je doen?
Was de spinazie en doe dit in een grote schaal. Doordat je de spinazie niet verwarmd, slinkt het ook niet, gebruik dus een grote schaal. Bak ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan bruin. Snijd de snoeptomaatjes, de zongedroogde tomaatjes en de avocado en doe dit bij de spinazie. Voeg de feta toe. Wanneer de pijnboompitten zijn afgekoeld kan je ze over de salade heen doen.

De salade is vegetarisch, wanneer je de feta weg laat is hij helemaal veganistisch. Serveer de salade als avondmaaltijd met stukjes falafel.

Je kan de salade in de koelkast 1 dag bewaren.

Ik vind deze salade ontzettend lekker en hij is ook nog eens heel erg gezond en vullend. Zeker de moeite waard om een keer te proberen, veel van de ingrediënten staan bij mij standaard in de koelkast, dus het is ook nog makkelijk klaar te maken.

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt, wanneer je het uit probeert, vind ik het erg leuk als je het me laat weten!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

6 thoughts on “Recept: gezonde spinazie salade

 1. Lijkt mij heerlijk en ga dat zeker een keer uitproberen!! Waarschijnlijk het weekend al.

  1. Ha, Yvonne, wat leuk om te horen! Ik heb het gisterenavond ook weer gegeten en als lunch vandaag. Goed om te weten: bij de Albert Heijn is deze week de spinazie in de bonus. Eet smakelijk alvast, ben benieuwd wat je ervan vindt!

 2. Heerlijk recept!! Ik zou er zelf nog wat olie over heen doen. Maar dat is echt ‘mijn ding’ olie over de sla.

  Weet je nog Raïsa dat wij een keer in de trein een zak baby spunazie hebben zitten wegeten? En dat daar zo verbaasd op gereageerd werd? Hihi
  Laatst met Richard ook onderweg een zak leeg gegeten, en weer die blikken. ?

  1. Ik gebruik de olie van de feta. In combinatie met de avocado heb je een lekkere ‘dressing’:)

   1. Goed idee om de olie van de feta te gebruiken.Ik ga het morgen(zaterdag) eten en ik had inderdaad gezien dat de spinazie in de bonus is.Ik laat weten hoe lekker is het vond!

    1. Dankjewel voor je leuke reactie, Yvonne. Heel leuk om te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.