Moving Monday: we zijn verhuisd!

Jaaa, het is eindelijk zo ver! We zijn verhuisd. We wonen inmiddels alweer ruim 2 weken in ons nieuwe huis. Ik kan helaas nog geen foto’s laten zien want het is nog een beetje een rommel maar kan wel vertellen hoe het verhuizen ging.

thumb_IMG_8615_1024

Op vrijdag 2 juni vertrokken we al vroeg vanuit Hoek van Holland naar Barendrecht voor de laatste inspectieronde van het huis. Ik had nog nooit eerder een huis gekocht maar dat betekent dus dat je met de verkoper nog 1 keer door het huis loopt om te kijken of alles achter is gelaten zoals afgesproken. Het was heel gek om het huis helemaal leeg te zien.
Tijdens dit rondje door het huis, werd onze eettafel al geleverd. Dat was een beetje onhandig want de mannen moesten hem ook in elkaar zetten en ze zouden pas komen tussen 10 uur en 12 uur. Uiteindelijk waren ze gelukkig binnen 5 minuten weer weg en konden wij op weg naar de notaris.

thumb_IMG_8618_1024

Om 9.00 uur zaten wij aan tafel bij de notaris. Waar de koopovereenkomst nog eens kort doorgesproken werd en zowel de verkoper als wij deze officieel ondertekenden. Nu was het huis echt van ons! Van onze hypotheek adviseur kregen wij een lekkere taart en bloemen voor de in tuin. Konden we het gelijk al gezellig maken in huis.
Robin en ik reden samen terug naar ONS huis en maakten voor het eerst de deur open. We pakten de auto uit en wachtten op mijn zus, zwager en broertje, die ons zouden helpen met verhuizen.

De mannen gingen richting de opslag met een bakwagen om alles in te laden en ik poetste met mijn zus de keuken en richtte deze alvast in. Na een snelle lunch moesten er nog een paar dingen opgehaald worden en konden we dozen in de juiste ruimtes zetten en al een beetje opruimen.
Aan het einde van de middag werden de meubels geleverd die we bij Leenbakker hadden besteld. De loungeset, de eetkamerstoelen, het tv meubel en de bank (waarvan we nu eindelijk konden zien hoe hij er uit zag). Helaas, werd het wel tot aan de drempel geleverd, iets wat Leenbakker er wel even bij had mogen vertellen!
Al snel stond alles binnen en in elkaar en kreeg de woonkamer echt vorm.

Ondertussen werden de wasmachine en droger geleverd en geïnstalleerd. Wat een service! Ontzettend blij mee en na een kort probleem dat snel verholpen kon worden, konden we eindelijk eten. Mijn zus en ik besloten bij Ikea te eten en Robin at met zijn moeder thuis. Inmiddels waren er ook wat vrienden gekomen om naar het huis te kijken en zij hebben ook, super lief, de loungeset in elkaar gezet!

Moe maar voldaan gingen we rond 0.00 uur naar bed. De hoeveelheid dozen die er nog stond viel alles mee, als je na ging dat we er pas een dag waren. We konden weer in ons eigen bed slapen en hadden weer de beschikking over al onze eigen spulletjes. Hoe fijn wat dat!
De wanden in de woonkamer willen we nog behangen, evenals 1 muur in onze slaapkamer, 1 muur in de logeerkamer en de babykamer moeten we nog doen. We willen dat voor eind juli af hebben. Dan zijn we helemaal klaar, op de tuinen na.

Het is gek om te zeggen maar het huis voelde meteen als thuis. Het was niet gek om terug te rijden naar ons nieuwe huis en ook de eerste keer naar kantoor gaan was heel vanzelfsprekend. Het is heerlijk dat we nu samen ons huis hebben ingericht en alles samen hebben uitgekozen. We zijn ontzettend blij met onze nieuwe plek!

Voelde jullie nieuwe huis meteen goed? Hoe lang hebben jullie er over gedaan om het helemaal af te maken? Vaak hoor je dat mensen de plinten pas jaren later doen. Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Moving Monday: we zijn verhuisd!

  1. Het is een heel prettig huis.
    Dat Cool Blue de wasmachine en droger wel boven plaatste en installeerde mag best genoemd worden. Bovendien controleerden ze of alles werkte. Echt fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.