Moving Monday: Droomhuis gezocht

In Moving Monday artikelen ga ik jullie op de hoogte houden van de perikelen van het verkoop-klaar maken van ons huidige appartement, het verkoopproces,  de zoektocht naar een nieuw huis en uiteraard de verhuizing en het klussen in de nieuwe woning zelf.

te koop bordbron

Vorige week en de week daarvoor zijn we bij hypotheekadviseurs geweest en dat gaf ons goede hoop. We waren erg blij met het advies dat we kregen en we kregen ‘groen licht’ voor het huis dat we op het oog hadden. Een dag later, wilde Robin die makelaar bellen om een kijkje te nemen bij het huis. Helaas was het toen net verkocht onder voorbehoud.

Nou zijn we ons er van bewust dat het handiger is om onze eigen appartement eerst te verkopen maar kijken kan geen kwaad, dachten we. Tot dat je dus een huis ziet dat je graag wilt hebben en waar je jezelf al helemaal ziet wonen. Ondertussen zijn we dus verder gaan kijken maar niets is zo mooi of heeft zoveel potentieel als dat ene huis.

Op dit moment komt er ook even niet zoveel bij op Funda. En dat is begrijpelijk, de meeste mensen zetten hun huis te koop voor de zomer. Zodat mensen kunnen klussen tijdens de zomervakantie en de foto’s zijn natuurlijk mooier met blauwe lucht, groene bomen en een tuin vol bloemen. We zijn dus op zoek naar een ‘nieuw’ droomhuis, een huis waarvan wij denken: ‘Ja, dit is hem! Hier willen we wonen.’ Graag mag dat huis op Funda, als we onze verkoop (bijna) rond hebben.

Aankomende week krijgen we de makelaar over de vloer en gaat het huis EINDELIJK in de verkoop! Ik vind het heel erg spannend, Robin en ik zijn erg toe aan een huis met een tuin. Met mijn verjaardag dit weekend, was het volle bak. Zou een mooi vooruitzicht zijn, als we volgend jaar onze verjaardagen in de tuin kunnen vieren.

We hebben samen bijna 5 jaar in dit huis gewoond, Robin bijna 9 jaar in zijn eentje. We hebben er fijn gewoond en mooie momenten meegemaakt. Maar het is goed zo, we zijn toe aan een nieuwe stap. We kijken er naar uit!

Woon jij nu in je droomhuis of je droomhuis voor nu? Of ben je ook op zoek? Ik ben erg benieuwd naar jullie bevindingen van het zoeken naar een huis. Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.