Zwanger: Moeders voor Moeders

Toen ik een positieve test in handen had en de verloskundige belde, kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen aan Moeders voor Moeders. Daar hoefde ik niet lang over na te denken; dat wilde ik wel!

logo_mvm_nieuw

Moeders voor Moeders is een organisatie die al 85 jaar bestaat. Zij helpen stellen die het moeilijk hebben met zwanger  worden op de natuurlijke weg om toch zwanger te worden. Dit doen zij doormiddel van urine van vrouwen die wel zwanger zijn. Hier zit het HCG hormoon in en dat gebruiken ze om medicijnen te ontwikkelen die gebruikt worden bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Het enige dat ik hiervoor hoef te doen is mijn urine op te vangen. Dit doe ik met een maatbeker en verzamel ik een flessen die 1 keer per week worden geleverd door een chauffeur. Elke week komt de chauffeur langs met 2 kratten met 4 flessen, 8 flessen in totaal. De chauffeur brengt ze aan je deur of als je niet thuis bent, in de tuin. In de flessen zit een conserveringsmiddel zodat de urine en daarmee het HCG-hormoon goed bewaard blijft. Ik moet eerlijk zeggen dat deze flessen behoorlijk stinken, zeker op de nuchtere maag is het geen pretje. Maar naarmate de misselijkheid minder werd, kon ik de lucht beter verdragen.

Ik werk fulltime en ben dus alleen in de weekenden en avonden thuis. Ik neem de flessen niet mee naar mijn werk en vang dus niet al mijn urine op. Dit is totaal geen probleem, want alle beetjes helpen. Ik heb wel elke week bijna 8 volle flessen, dus het is absoluut haalbaar.

De reden dat ik heb besloten mee te doen aan Moeders voor Moeders is dat ik het een ontzettend goed doel vind. Daarnaast is het voor mij een kleine moeite om 10 weken in een potje te plassen. Wel kan ik me voorstellen als je al kinderen hebt, het iets minder makkelijk is.

Vanaf week 6 tot week 16 kan je mee doen aan Moeders voor Moeders en op deze manier stellen helpen die ook graag een kindje willen. Wil je meer weten over dit doel, vraag dan gerust meer informatie bij je verloskundige of bij Moeders voor Moeders natuurlijk!

Ben je bekend met Moeders voor Moeders? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “Zwanger: Moeders voor Moeders

 1. Het bordje, bekertje en kommetje dat ik kreeg toen ik plaste (van jou) staat nog altijd in de kast. Ik ben zoooo trots op je dat je ook plast voor andere moeders! ??

  1. Het gaat natuurlijk niet om het cadeautje maar het is wel leuk dat je er iets voor krijgt! Ik kreeg nu een soort omslagdoek. Dat kan je niet zo lang gebruiken als een serviesje!

 2. Alette Elburg says:

  Hoi Raïsa.
  Nogmaals gefeliciteerd met je zwangerschap! Goed dat je ook doneert aan Moeders voor Moeders. Ik heb het deze zwangerschap ook weer gedaan, hoewel ik het dit keer niet de 10 weken volhield. ..vooral vanwege de geur van het middel in de flessen. Ook toen de misselijkheid al minder was kon ik de geur niet verdragen. Daarnaast was het inderdaad met een peuter die rondloopt niet altijd even handig. Ik vond het jammer eerder te stoppen, maar was uiteindelijk toch wel opgelucht. Uiteindelijk heb ik toch nog 8 weken gegeven en zoals je al schreef alle beetjes helpen!
  Ik wens je nog een fijne zwangerschap en een voorspoedige bevalling.
  Groetjes Alette Elburg

  1. Dankjewel, Alette! Wat goed dat je ook geplast hebt. 8 weken is hartstikke veel en daar heb je al heel veel vrouwen mee kunnen helpen. Hartstikke fijn toch! Jij ook gefeliciteerd met je zwangerschap, hopelijk gaat alles voorspoedig!
   Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.