Markthal

Hoi!

In Kopenhagen maakte ik al kennis met het principe ‘markthal’. Een grote hal met allemaal kleine ‘winkeltjes’ waar allemaal verse producten worden verkocht. GE-WEL-DIG!!

P1020830Sinds 1 oktober hebben we ook een Markthal in Rotterdam. Whoohoo!
Niet zo heel erg stiekem hou ik enorm van lekker eten. Daarnaast hou ik er ook van als het biologisch (‘schoon’) en uit de regio komt.

De Markthal is DÉ plek om eerlijke, biologische, verse producten te koop. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan, de markt op de Binnenrotte is met een aantal dingen goedkoper maar toch is de sfeer compleet anders. Ook heeft elke kraam ‘Proef de Markthal’ – aanbiedingen. Dit zijn producten die je kunt kopen voor maar een paar euro.
P1020834 P1020835

P1020836 P1020837 P1020838 P1020839

De koopmannen – en vrouwen zijn over het algemeen erg aardig en daarnaast ontzettend enthousiast over hun product. De passie spat er van af!
Ook niet ongebelangrijjk: bij elke kraam kun je bijna wat proeven. Ook wanneer je nieuwsgierig bent naar een product kan je hier meer informatie over vragen en soms ook proeven om te kijken of je het lekker vindt.

Naast al het lekkere eten, is het gebouw natuurlijk ook heel bijzonder. Het is een opvallend gebouw dat toch wel in ‘het plaatje’ van het plein past. Bij binnenkomst valt natuurlijk gelijk het grote kunstwerk op, dat het gehele plafond vult.P1020833
Ook een kijkje in de garage mag je niet vergeten! Begin helemaal onderaan. Op elke verdieping zijn namelijk allemaal mooie archeologische vondsten te vinden, die gevonden zijn op de plaats waar nu de Markthal staat.

IMG_3961 IMG_3962 IMG_3963 IMG_3964 IMG_3965 IMG_3966

Het lijkt me duidelijk, ik ben een fan! Wanneer je een dagje in Rotterdam bent, mag je dit zeker niet overslaan. Wanneer je in Rotterdam woont, moet je er zeker een keer een kijkje nemen. En wanneer je inspiratie nodig hebt voor heerlijke gerechten is het ook een aanrader!

 

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Markthal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.