How to – kwasten schoonmaken

Hoi!

Wat net zo belangrijk is als mooie make-up (misschien wel belangrijker), zijn goede kwasten! Ik heb pas geleden nieuwe make-upkwasten gekocht. En wat mooi is, moet mooi blijven.

Het is daarom erg belangrijk om je kwasten goed schoon te houden. Bij dagelijks gebruik blijven er niet alleen make-up resten achter in je kwasten maar ook bacteriën van je huid. Je kwasten gaan – als je ze niet schoonmaakt – op den duur stinken, dus gooi je ze weg. Niet doen! Lees verder hoe je je kwasten schoon kan maken.

Veel winkels verkopen kwastenreiniger. Dit is te koop in verschillende prijsklassen, zowel huismerk van Kruidvat als MAC verkoopt het. Afhankelijk van wat je budget is of wat je uit wil geven, heb je dus voldoende keuze. Naast kwastenreiniger kan je ook babyshampoo gebruiken. Een goedekope, multifunctionele oplossing. Gebruik het liefst wel parfum-vrije.

P1020772
Wat heb je nodig:
– bakje met handwarm water
– babyshampoo
– handdoekje / theedoek

Vul een kommetje met handwarm water, doe hier een paar druppels babyshampoo in.

P1020773Dep de kwasten één voor één in het kommetje water. Let op! Het metalen gedeelte wil je niet onder water houden! Dit kan gaan roesten.

P1020775 P1020777 P1020778 P1020779
Nadat je alle kwasten in een kommetje water met shampoo hebt gewassen, ‘spoel’ ik het graag nog even na, zodat alle zeepresten weg zijn. Ik vul het kommetje weer met alleen handwarm water en ‘roer’ met de kwasten door het water. Knijp de kwast zachtjes uit en LEG hem te drogen op een handdoek / theedoek. Het is belangrijk dat je de kwasten liggend droogt, zodat het water niet in het metalen gedeelte kan komen, dit kan naast roesten ook los laten.
P1020783

Na een paar uur zijn je kwasten weer droog en klaar om gebruikt (lees; vies gemaakt) te worden. Bij dagelijks gebruik is het verstandig om dit elke week één keer te doen.

Zijn je kwasten heel erg vies? Dan kan je ze ook eerst in een kommetje met olijfolie deppen en daarna het kommetje met babyshampoo en water. Zo verwijder je echt alle make-upresten. Bij mij was dat gelukkig niet nodig!

Succes!
Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “How to – kwasten schoonmaken

  1. Aan het einde van je kwast een stak elastiekje wikkelen, dan kan je om ze te laten drogen aan een touwje hangen het touwdje kan je chter het elastiekje vastmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.