How to: Heatless curls

Hoi!

Na een aantal filmpjes gezien te hebben op youtube over heatless curls, besloot ik dat ik het zelf uit wilde proberen. Want, eerlijk is eerlijk,  een filmpje is leuk, maar eigen ervaring is toch het beste!
Afgelopen weekend ging ik bij een van mijn beste vriendinnen logeren en met behoorlijk wat rietjes en schuifspeldjes in de aanslag namen we omstebeurt plaats op de keukenstoel? Benieuwd naar het resultaat? Kijk mee naar de foto’s!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Allereerst heb je een rietjes nodig (ik denk dat wij ongeveer per persoon 60-75 rietjes gebruikt hebben). Houdt er rekening mee dat er ook een aantal rietjes kapot kunnen gaan, wij hebben nog geen pak rietjes gebruikt in totaal. Daarnaast heb je schuifspeldjes nodig, hiervan hebben we er iets mer gebruikt dan van de rietjes. Je wilt natuurlijk dat alles goed vast zit. Wij gebruikten mousse van te voren, zodat je haar niet zo glad is. Natuurlijk is een haarborstel onmisbaar en kan je ook nog een puntkam gebruiken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Begin bovenop je hoofd en pak een klein plukje, leg een rietje bovenop het plukje en draai het haar erom heen. Zorg dat ook het uiteinde er goed om heen gedraaid is en maak vervolgens een enkele knoop in het rietje. Zet de knoop met het ‘knotje’ extra vast met een schuifspeldje. Herhaal dit, tot je hele hoofd eruit ziet zoals de foto hierboven.

We hebben er ongeveer, per persoon 3 kwartier tot een uur over gedaan. Vervolgens hebben we een panty over ons hoofd gedaan en zijn we gaan slapen. Ik moet zeggen, het zit niet mega comfortabel maar ik had erger verwacht.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDe volgende ochtend, na het ontbijt, hebben we eerst alle speldjes eruit gehaald en vervolgens alle rietjes. Dit was toen het resultaat, ik voelde me echt een poedel haha!

Haal alle krullen uit elkaar met je vingers, zodat er meer lucht tussen kan en je een ‘natuurlijke’ look krijgt. Ik schrok eerlijk gezegd wel dat mijn haar bijna 10cm korter was geworden dan dat het normaal is! Wat natuurlijk wel logisch is, maar door de krullen ( en de middenscheiding die we gemaakt hadden de avond ervoor) was het erg moeilijk om mijn haar in model te krijgen. Ik raad een middenscheiding maken dan ook echt af!

IMG_4668

Ik vind het resultaat best leuk, ik vind het alleen jammer dat mijn haar zo kort is. Als mijn haar langer is, geeft het denk ik een mooier resultaat.

Heb jij al eens een grote verandering aan je haar ondergaan (blijvend of tijdelijk)? Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat en ben benieuwd of je het ook gaat proberen!

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “How to: Heatless curls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.