High tea met antieke Engelse kopjes

thumb_DSC_0085_1024Hoewel ik meer van hartige snacks houd, vind ik high teas echt geweldig! Je krijgt veel verschillende hapjes, zowel hartig als zoet, je krijgt onbeperkt thee en je kan ondertussen gezellig kletsen! That’s my cup of tea! En dat, kan je thuis ook doen inclusief Engelse kopjes!

Al een aantal keer heb ik een high tea gedaan buiten de deur. In Rotterdam bij Hotel New York (hierover een andere keer meer) en in Engeland op verschillende plaatsen waaronder Harrods in Londen. Zelf klaar maken heb ik vaker gedaan, ik kreeg zelfs een homemade high tea voor mijn vrijgezellenfeest, en zelf een high tea voorbereiden is helemaal niet moeilijk.

thumb_DSC_0086_1024Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Maar wat er niet op tafel mag ontbreken is:
– thee (verschillende smaken)
– finger sandwiches
scones (mét clotted cream en jam)
– zoetigheden als cupcakes en bonbons
– Engelse kopjes

Op veel verschillende sites kan je recepten vinden. Je kunt het zelfs nog gezond maken! Wanneer je een allergie hebt, is zelf maken nog handiger want je weet zelf precies wat je wel en niet mag hebben en kan alles aanpassen.

Om zelf ook optimaal te kunnen genieten van de high tea breid je alles zo goed mogelijk voor. De scones, cupcakes en andere zoetigheden kan je gemakkelijk een dag van te voren maken. De sandwiches maak je het liefst de dag zelf, zodat het brood niet te veel uitdroogt. Zorg ervoor dat de tafel helemaal gedekt is met een mooi tafelkleed, etagères, theepotten, bordjes en kopjes voordat je visite komt.

thumb_DSC_0087_1024Over de kopjes in dit artikel had ik graag willen zeggen dat ik ze allemaal geërfd heb. Helaas geldt dat niet voor alle kopjes. Mijn moeder had kopjes geërfd van haar oudtante maar toen ze ging verhuizen heb ik aangegeven dat ze ze weg mocht doen. Domme ik… Want na 3 jaar bedacht ik dat het toch wel leuk zou zijn om zulke kopjes te hebben. Gelukkig was mijn moeder dan wel weer zo lief om kopjes voor mij te zoeken, gewoon bij de kringloopwinkel! Dus mocht je nog op zoek zijn; rommelmarkten, Marktplaats en kringloopwinkels.

Toen wij gingen trouwen heeft mijn oma voor mij, wel geërfde kopjes, geregeld. Ik was er ontzettend blij mee.  De kopjes van de eerste foto en de kopjes hieronder hebben we (heb ik) toen gekregen.

thumb_DSC_0088_1024Ik kan dus ontzettend gelukkig worden van thee drinken uit deze super schattige kopjes, die ik ook weleens liefkozend ‘lelijke Engelse kopjes’ noem. En als je hier uit kan drinken, lekker eten hebt en goed gezelschap hebt, kan je middag niet meer stuk toch?

Heb jij weleens gehigh tea-ed thuis of buiten de deur? Ben benieuwd naar jullie ervaringen! Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “High tea met antieke Engelse kopjes

  1. Heej! De truttige kopjes! ???

      1. Zeker! Bij een high tea horen truttige kopjes ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.