Fitmom Friday: op de fiets naar het werk

Sinds kort heb ik een nieuwe fiets, een elektrische.  Ook met Fabian ga ik er graag op uit met de fiets maar dan ga ik niet zo hard. Waarom een elektrische fiets voor een jonge moeder?

IMG_2038

Ik werk op ongeveer 20 minuten met de auto van ons huis. Dat is helemaal prima en ik doe dit al jaren. Maar sinds het laatste jaar, sta ik steeds vaker in de file. Vooral ‘s avonds. ‘s Ochtends ben ik zo op kantoor maar ‘s avonds ben ik zeker een uur onderweg naar huis, soms zelfs langer. Als ik Fabian uit de opvang moet halen, kan ik daar erg gestresst van worden als ik dan in de file sta.  Dat wilde ik niet meer, daar moest een oplossing voor komen.

Samen met Robin bedacht ik dat fietsen misschien een optie voor mij was. Het is ruim 12km naar mijn werk met meerdere bruggen en ik wil niet helemaal bezweet en oververhit op kantoor aankomen. Een elektrische fiets leek ons de oplossing. Ja, de aanschaf is een stuk duurder dan een gewone stadsfiets maar doordat ik niet meer met de auto ga, besparen we op de benzine.

Ik bestelde bij onze fietsenmaker de Cortina E-U1 2018, in de kleur Jadeite. Een mooie mintgroenige fiets die er absoluut niet uit ziet als een elektrische fiets voor oude mensen. Een goed fietsstoeltje erbij van Urban Iki in dezelfde groene kleur en ik was klaar om te gaan fietsen.

Hoewel de fiets elektrisch is, betekent dit niet dat ik niets hoef te doen. Ik moet zeker nog aardig doortrappen. Ik fiets zoveel mogelijk op lange fietspaden zonder stoplichten zodat ik lekker door kan rijden maar dan nog doe ik er 40 minuten over. Het is dus niet sneller op de heenweg maar op de terugweg zeer zeker wel. Daarnaast heb ik ook gelijk een flinke work-out gehad. Dat scheelt weer!

Hoe ga jij naar je werk? Met de fiets is een gemakkelijke manier om aan je beweging te komen! Laat het me weten in de reacties hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.