Fitmom Friday: every mile is magic

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, loop ik regelmatig hard achter onze kinderwagen. Naast het feit dat ik graag ‘fit’ ben, ben ik ook aan het trainen voor iets bijzonders: Every mile is magic…

IMG_1260

Al een lange tijd wilde ik een keer een halve marathon lopen maar ik wilde wel een bijzondere doen. Ik kwam er achter dat in Disney World, Amerika, elk jaar een hardloopwedstrijd wordt gehouden. Dat leek me wel wat voor mij als Disneyfan! Alleen, helemaal naar Amerika ervoor, dat leek me minder. Waarom was er geen een in Parijs?

Alsof mijn wensen waren gehoord, kwam niet heel veel later een hardloopweekend in Disneyland Parijs, in september 2016. Die zomer gingen wij trouwen dus was het niet heel handig. Vorig jaar, 2017, was ik begin september uitgerekend, ook niet heel handig. Dit jaar hebben we geen bijzonderheden dus ik besloot voor mijn bevalling dat ik in 2018 de 21 km van Disney wilde lopen.

Samen met Robin, die nu nog aan het trainen is voor de hele marathon van Rotterdam en de Roparun, ga ik 21 km hardlopen in Disneyland Parijs. There, I said, there’s no way back now…
Ik ben in december (3 maanden na mijn bevalling) begonnen met trainen. Ik zit nu (eind maart) op 9km. Dat betekent dat ik nog 6 maanden heb voor de overige 12km. Aangezien ik nu met de kinderwagen loop, verlies ik wel wat tijd en ga ik dus niet super snel. Maar wanneer ik dan ineens zonder kinderwagen ga rennen, scheelt dat me heel veel tijd.

Ik ben ontzettend gemotiveerd om een mooie tijd neer te zetten in Disney. Naast het feit dat we weer naar Disneyland gaan, Fabi voor het eerst naar Disney gaat en we een gezellig familie tripje maken (mijn moeder en bonusvader gaan mee voor de gezelligheid en om op Fabi te letten tijdens de loop), vind ik het ook ontzettend leuk om zo’n doel te hebben. Na mijn bevalling heb ik het idee dat ik de hele wereld aankan als ik wil. Dus die 21km, die ga ik gewoon keihard knallen!
Niet alleen de reis eind september wordt magisch, every mile is magic…

Wat is jouw sportdoel of ultieme droom? Laat hem weten in de comments hieronder.

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Fitmom Friday: every mile is magic

  1. Superleuk dit doel! Ook fijn dat jullie samen kunnen trainen. Hoe was de marathon in Rotterdam gegaan voor Robin? (die was vorige week toch?) Zelf ben ik geen hardloper.. ik ga eigenlijk het liefst naar de sportschool voor groepslesjes! Al moet ik zeggen dat het hardlopen me wel heerlijk lijkt als je er plezier in hebt, lekker in de frisse lucht. Misschien is het ook een geval dat ik nu nog geen hardloopconditie heb.. dan vind je het per definitie niet leuk denk ik.

    1. Jaaa, super veel zin in!
      Robin heeft inderdaad mee gedaan aan de marathon, helaas niet uit kunnen lopen door een scheurtje in z’n buikspier… Nu gewoon lekker trainen samen voor de halve.
      Als je wilt, kan jij ook hardlopen hoor! Ik ben ook onderaan begonnen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.