Fitmom Friday: 5x sporten met een baby, hoe doe je dat?

Sporten met een baby, hoe doe je dat? Die vraag krijg ik regelmatig. Ook krijg ik veel reacties als ik weer eens aan het hardlopen ben met de kinderwagen. Wat zijn mijn tips? Ik deel ze vandaag.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3f5

  • Probeer een sportschool in de buurt te vinden. Wanneer je dan eigenlijk niet zoveel zin hebt, omdat je net lekker op de bank zit te knuffelen met je kindje, kan je jezelf motiveren door te zeggen dat je zo weer terug bent. Doordat het dichtbij is, kost een uurtje sporten op die manier ongeveer 5 kwartier.
  • Sport als de vader van je kindje thuis is. Spreek samen af welke dagen jij kan sporten en welke dagen hij gaat. Zo heb je een stok achter de deur!
  • Nog even over die sportschool: misschien hebben ze bij jou wel een opvang voor je kind. Hebben ze dat nou niet? Vraag eens of je je kindje mee mag nemen naar de sportschool. Als hij slaapt, kan jij rustig je workout doen. Zo kan je ook sporten op je vrije dag of als je man/vriend niet thuis is.
  • Heb je nou echt geen tijd om naar de sportschool te gaan of geen geld? Doe een home workout! Genoeg filmpjes te vinden online of oefeningen om weer back in shape te komen.
  • Oké, misschien heb je gewoon helemaal geen zin om te veel moeite te doen, geen probleem! Een wandeling met je kindje in de buitenlucht is ook super lekker en gezond. Probeer dingen vaker lopend te doen of met de fiets, even een boodschapje, kind wegbrengen/ophalen of naar het werk. Hier kan je al een grote verandering mee maken!

Naast manieren vinden om te sporten, is het natuurlijk ook belangrijk om gezond te eten. En dat hoeft niet veel moeite te kosten of alleen maar rauwkost te zijn. Er zijn heel veel gezonde en lekkere recepten te vinden. Geloof me, ik eet echt niet altijd gezond (hell no) maar ik probeer wel balans te vinden. En ook ik heb niet elke week tijd om zoveel te sporten als ik zou willen maar door mezelf een doel te stellen ben ik wel ‘verplicht’ iets te doen. Ik wil voor mezelf mijn doel behalen en daar train ik voor. Daarna zien we wel weer verder…

Wat is jouw doel en wat vind je moeilijk aan weer back in shape komen? Of vind je het wel allemaal prima nu je moeder bent?

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.