My favourite: dingen te doen in het weekend

Vijf dagen in de week ben je hard aan het werk en heb je nauwelijks tijd om leuke dingen te doen. In het weekend moet je daar dan zeker de tijd voor nemen! Vandaag 5 dingen die ik leuk vind om te doen in het weekend.thumb_IMG_6883_1024
Dus, het weekend is net voorbij en je bent nu alweer aan het uitkijken naar het volgende weekend? Heb je nog geen plannen voor het komende weekend of heb je zin om leuke dingen te doen omdat een vakantie er op dit moment niet in zit? Hier zijn mijn leuke tips/activiteiten.

 1. High Tea
  Pas geleden kon je lezen over mijn home made high tea maar je kan dat natuurlijk ook buiten de deur doen. Voordelen zijn dat alles voor je gedaan wordt en je dus ook geen gigantische afwas hebt en je achteraf niet alles hoeft op te ruimen. Nadeel is dat het vaak wat duurder is en niet altijd mogelijk is.
 2. Dagje naar de dierentuin
  Een dagje uit met of zonder (leen)kinderen naar de dierentuin is hartstikke leuk. Als je geen kinderen (in je omgeving) hebt, dan denk je hier misschien niet zo snel aan. Maar wat was de laatste keer dat je in de dierentuin was? Super leuk om  het eens vanuit een ander perspectief te zien, bovendien kan je nu overal overheen kijken!
 3. Wandelen in de natuur
  Lekker naar het strand, ook als het geen mooi weer is om uit te waaien. Uren wandelen in het bos of op de hei met de hond of gewoon samen met je vriend/vriendin. Dit kan in elk seizoen. Elke maand heeft zijn charme, in de lente staat alles net in bloei en ontwaakt het bos weer, in de zomer is het heerlijk weer (als het goed is), in de herfst is alles prachtig rood/geel/bruin gekleurd en in de winter haal je een frisse neus waarna je in een restaurantje warme chocolade melk met appeltaart of een soepje eet. Je kan ook eens een andere tijd proberen. Een strandwandeling bij zonsondergang of een boswandeling bij zonsopgang. Één met de natuur, waar je ook woont, gewoon doen!
 4. Picknicken
  Ook dit kan overal en op verschillende manieren. Je kan een mand meenemen met allemaal lekkere spulletjes of met vrienden afspreken in het park, allemaal wat meenemen en gezellig gaan barbequen. Waarom niet? Zorg er wel voor dat je al je afval weer meeneemt!
 5. Bioscoopavondje
  Bij slecht weer: gezellige woonkamer, lichten uit, kaarsjes aan, kussens en dekentjes op de bank en vloer, genoeg lekkers, genoeg vrienden (of alleen met z’n tweetjes), genoeg films om uit te kiezen. Bij goed weer: precies hetzelfde maar dan in de tuin! Heb je een beamer of kan je er één lenen? Hang een laken op in de tuin en maak het gezellig, genoeg dekentjes, eventueel een terrasverwarmer als het wat kouder wordt en lekker kijken!

Dit waren 5 tips om iets leuks te doen, niet per se in het weekend, maar gewoon wanneer je tijd hebt. En zoals je ziet: het hoeft niet duur, het hoeft niet groots, het hoeft niet gek. Zolang je maar iets doet met leuke mensen.

Wat vond je van mijn tips? Heb jij nog leuke ideeën, deel ze dan zeker hieronder bij de comments!

Liefs,
Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.