Eerste prestatieloop 10 km – Drechtstadloop

Hoi!

IMG_4035

Gisteren (zondag 26 oktober) liep ik mijn eerste prestatieloop van 10 km!

Zoals je hebt kunnen lezen, loop ik een paar weken nu 10 km. Ik probeer dat 2-3 keer per week te doen. Gisteren liep ik mijn eerste prestatieloop. Ik was behoorlijk zenuwachtig, maar ik weet dat de sfeer tijdens een prestatieloop goed is. Door de mensen langs de kant, krijg je meer energie om toch dat stapje harder te gaan.

De loop was in Dordrecht, niet heel druk, wat erg lekker loopt. Ik heb inmiddels meerdere malen met de Ladiesrun in Rotterdam mee gedaan, waar het altijd super druk is. Bij de 10 km liepen hier maar 350 mensen mee, tegenover 4000 bij de Ladiesrun.

Het was jammer dat je naam niet op je startnummer stond, hierdoor moedigen wildvreemde mensen je minder snel aan, iets wat ik best kon gebruiken bij de 8 km. De route bestond uit veel dijkjes, wat ik best pittig vond voor mijn schenen. Mijn eigen looprondje is relatief vlak. Toch was er een aantal mensen dat mij aanmoedigde, waar ik erg veel energie uithaalde.

Vlakbij de finish stond een percussieband, deze hoorde je al van ver. Ik ben er bijna!! Toch nog maar versnellen. Uiteindelijk 1.08 over de finish gegaan, geen persoonlijk record, wel een medaille. Dat is toch een beetje waar je het voor doet, stiekem.

Vriendlief liep de halve marathon, hij finishte in 1.55 uur! Super trots op hem, voor hem wel een persoonlijk record!

Op naar de volgende prestatieloop. Sowieso wil ik in april de 10km van de Rotterdam Marathon lopen, finishen op de Coolsingel.

Lijkt het jou ook leuk om een keer aan een prestatieloop mee te doen? Kijk dan eens op hardloopkalender, hier kun je wedstrijden vinden door heel Nederland en verschillende afstanden!

Succes met trainen.

 

Liefs,
Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.