Tag – Domestic Tag

Hoi!

Op meerdere blogs kwam ik de afgelopen weken de Domestic Tag tegen. Een leuke tag over het huishouden en hoe de taken verdeeld zijn, bedacht door Manon en Bibian. Vandaag vul ik hem in!
cleaning-products_434x400Bron

De was

Droger of waslijn?
Waslijn! Heel simpel, voornamelijk omdat we geen droger hebben. We hebben daar helaas ook geen plaats voor want handdoeken en beddengoed zou ik graag in de droger stoppen.

Sorteren of alles bij elkaar?
Sorteren, we sorteren het op donker, licht en 60 graden was. Eerder deed mijn vriend dat niet en dan kwam het wel eens voor dat mijn witte shirtjes verkleurd waren…

Een soort wasmiddel of verschillende?
Wij kopen eigenlijk altijd hetzelfde wasmiddel, van de Lidl. Het werkt goed dus waarom wisselen? Heel soms, als we niet bij de Lidl komen, kopen we weleens het wasmiddel van HEMA. Maar altijd vloeibaar.

Een wasdag of elke dag een wasje?
Ik zou nu graag willen zeggen dat we een wasdag hebben maar helaas hebben we niet genoeg ruimte op de waslijn om dat te doen. Mijn vriend heeft werkkleding waardoor het wel voorkomt dat we doordeweeks nog een donkere was moeten draaien. Over het algemeen proberen we alleen in het weekend te wassen.

Kleding strijken: ja of nee?
Zo min mogelijk! Mijn lief kan niet strijken, dus is dat mijn taak. Ik strijk echter alleen de dingen die echt gekreukt zijn en niet zo strak zitten zodat je de kreukels niet meer ziet. Het gaat dan voornamelijk om overhemden en blousjes. Maar ik ga echt niet mijn broeken strijken en al helemaal niet het beddengoed en de sokken!

Koken

Makkelijk of culinair?
Makkelijk! Doordeweeks hebben we sowieso geen tijd om heel uitgebreid te koken en ook geen zin. In het weekend wil ik nog wel eens uitpakken maar dat is lang niet elke week.

Weekboodschappen of meerdere keren per week?
We doen 1 keer per week boodschappen en proberen dan alles mee te nemen en het menu ook al te bedenken. Soms gaan we nog eens tussendoor voor wat vers fruit of groente.

Vaak hetzelfde of veel nieuwe dingen proberen?
Ik zou willen zeggen dat we vaak nieuwe dingen proberen, maar dat is nou eenmaal niet zo. We proberen wel eens nieuwe dingen maar dat is denk ik maximaal 5 keer per maand. Het is fijn om op de automatisch piloot je avond maaltijd te bereiden als je een hele dag gewerkt hebt.

Eten bewaren of weggooien?
We bewaren vaak restjes, dit is handig voor als een van ons alleen eet, wat regelmatig voorkomt. Echter, wordt niet alles opgegeten. Dus uiteindelijk gooien we nog te veel weg. Dit willen wij graag aanpakken!

Aan tafel eten of op de bank?
Oei, betrapt! We eten eigenlijk bijna altijd op de bank, we zijn maar met zijn tweeën en eten doordeweeks laat. Even voor de tv en even niets. We proberen wel steeds vaker aan tafel te eten, even tijd voor elkaar. Dit gaat we steeds meer doen, erg gezellig!

Poetsen

Stofzuiger of Swiffer?
Stofzuiger! Hiermee krijg je echt alles weg, vaak dweil ik daarna nog. Bovendien heb ik niet het idee dat een Swiffer veel sneller is dan stofzuigen.

Kant-en-klare natte doekjes of eigen sopje maken?
Kant-en-klare doekjes, even snel het fornuis schoonmaken, de tafel schoonmaken na het eten, kringen van de glazen op tafel en vlekken op de vloer. Ideaal! Ik maak voor de grote dingen wel een sopje zoals de wc, de badkamer en de keuken.

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser?
Wij wonen 3 hoog, dus zelf ramen lappen is niet echt een optie. We laten de glazenwasser 1 keer per maand komen.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken of laten voor wat het is?
Mijn lief maakt bijna elke ochtend het bed op. Niet heel uitgebreid maar even de deken weer recht leggen en de kussens opschudden. Ziet er toch netter uit.

Met de hand afwassen of de vaatwasser?
VAATWASSER! Ik heb echt een hekel aan de afwas en ben dan ook dolblij met onze vaatwasser. Toen onze vaatwasser het begaf hebben we snel een andere gekocht. We wassen sommige dingen wel met de hand af maar dan doen we het meestal samen dus dan is het (gelukkig) zo klaar!

Opgeruimd huis of een rommelig huis?
Ik houd van een opgeruimd huis en vriendlief ook. Maar door onze drukke levens hebben we niet altijd tijd om het opgeruimd te houden. Dit zouden we allebei graag anders zien.

Wie doet het huishouden? Jij of je partner?
We hebben het echt goed verdeeld! We hebben niet echt eigen taken (behalve het strijken), vaak gaat de ene stofzuigen terwijl de ander de was ophangt of kookt. We gaan ook weleens samen een middag schoonmaken, muziek hard aan, ramen open en gaan met die banaan!

Ik ben benieuwd hoe het bij jullie gaat in het huishouden! En wat jouw voorkeuren zijn. 

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Tag – Domestic Tag

  1. Wij hebben de taken verdeeld. Ik doe het meeste. Mijn man doet de ‘mannendingen’ de kattenbakken en de vuilnis. Ook gaat hij naar de wijkcontainer met plastic, blik en glas. Strijken? Heel weinig. Ik was de overhemden met ander lichtgewicht kwetsbaar goed op een lage centrifuge snelheid. Dan sla ik ze uit en hang ze op een hangertje. Zo heeft een verkoper van de afdeling overhemden van een Bijenkorf mij het geleerd. Helemaal prima! Ik ben heel blij met dit advies. Belangrijk is dat je de wasmachine direct leeg maakt als de was klaar is. Anders kreukt het alsnog…
    Ik kook dagelijks, wij eten ook kliekjes. Ik denk dat wij echt heeeel weinig eten weggooien. Ik kook dan ook niet zo traditioneel. Ik kijk wat er is. Zowel in de winkel voor ik koop en ik kijk dan ook naar de prijs en waar we zin in hebben. Ik combineer veel groentes. Wij eten ook uit de diepvries en soms combineren we ook met conserven. Vers is niet altijd lekkerder dan diepvries. Zeker niet bij vis. Maar ook bijvoorbeeld sperziebonen en doperwtjes zijn buiten het seizoen erg duur en komen hier met een vliegtuig naartoe. Nou dan is tijdens de oogst invriezen gezonder, voordeliger en beter voor het milieu. Bovendien vind ik het leuk om een handje bonen, een handje erwtjes, een handje paprika, ui, kool, tomaten, knoflook en noem maar op samen in een gerecht te verwerken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.