De wens voor een 2e kindje – hoe het begon

Voordat wij aan kinderen begonnen, wisten Robin en ik al dat we 2 kindjes zouden willen, als het ons gegund was en ook wilden we het leeftijdsverschil niet al te groot, als we het voor het zeggen hadden. Toen Fabian er eenmaal was, veranderden we niet van gedachten. Hoe onze weg naar een tweede kindje begon, vertel ik vandaag.

Januari 2018
Al vrij snel na Fabian wisten wij dat we na ongeveer een jaar weer wilden proberen zwanger te worden. Fabian is een erg rustig jongetje dat ons onwijs veel liefde geeft en ons elke dag extreem gelukkig maakt. Een tweede kindje? Dat kon alleen maar erger worden maar daar lieten wij ons niet door weerhouden. Mensen zeiden zelfs tegen ons: ‘jullie krijgen hierna vast nog zo’n lief kindje, jullie zijn zulke rustige en lieve ouders.’
Ik kwam er achter dat ik minder pil strips had dan ik dacht, namelijk maar tot eind juni. Moest ik dan nog voor 2 maanden nieuwe halen bij de apotheek? Dat besloten we niet te doen, aangezien er toch nog een periode is van ‘ontpillen’. Alleen nog de laatste maanden afmaken.

Mei 2018
Steeds vaker, als ik langs de verloskundige liep bij ons in het dorp, krijg ik een soort van heimwee. Ik kijk erg uit naar de tijd dat ik hen weer ga zien omdat we een klein babytje mochten verwelkomen.

Juni 2018
Op onze trouwdag begin ik aan mijn laatste pilstrip, toevallig. Stiekem hoop ik dat het na deze maand nog zo’n 2 maanden duurt voor ik weer zwanger ben…

Donderdag 20 september 2018
Om half 3 ‘s nachts word ik wakker, ik kan niet meer slapen. Al een paar dagen ben ik ‘s ochtends een beetje misselijk en op de fiets naar kantoor moet ik steeds kokhalzen. Ik besluit dat als ik moet plassen, ik een test ga doen. We gaan vrijdag’s naar Disneyland Parijs om daar (onder andere) een halve marathon te lopen en ik vind het een prettig idee om daarvoor uitsluitsel te hebben.
Het is 4 uur ‘s nachts en ik moet eindelijk plassen, na 1,5 uur wakker te hebben gelegen. Ik doe de test en al vrij snel staan er 2 streepjes! Het is onwerkelijk en ik ben heel blij natuurlijk! Voorzicht loop ik weer terug naar onze slaapkamer waar Robin nog ligt te slapen maar per ongeluk wakker wordt van mij… Ik vertel het dan ook maar gelijk. Hij krijgt een lach op zijn gezicht en is meteen heel blij maar moet toch ook wel een beetje wennen aan het idee. Vervolgens zitten we samen op bed en praten we over hoe het zal zijn, Fabian als grote broer en wat we nog moeten verbouwen in huis voor het kindje komt.

Binnenkort een update van de zwangerschap tot nu toe!

Hoe hebben jullie de stap naar een (tweede) kindje ervaren? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “De wens voor een 2e kindje – hoe het begon

  1. Mijn zus vertelde me dat bij kinderen 1+1. =3 en dat was ook zo maar ik vond het heerlijk. En er is ook nog een derde gekomen dus je went wel aan de drukte

    1. hahahha ik ben heel benieuwd hoe wij de overgang gaan ervaren! 🙂 En hoe Fabian gaat reageren op de baby!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.