De Mommy wars tag

Ik werd getagd door Dorien van ‘Mama met sokjes van geitenwol’ om de Mommy wars tag in te vullen. Ik vind het altijd leuk om meer te weten over anderen (ben nou eenmaal heel nieuwsgierig) dus dan is het wel zo eerlijk om ook zelf informatie te delen!

De Mommy Wars Tag komt eigenlijk al uit 2015 en werd bedacht door Betty van Mamazoektuit.nl. Als je hem zou overnemen is het wel zo eerlijk om haar even te vernoemen.

Disclaimer: dit is mijn persoonlijke mening en ik veroordeel niemand die het anders doet. Laat gerust hieronder in de comments of op social media weten hoe jij het doet, maar laten we elkaar respecteren!

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
Fabi heeft vanaf dag 1 flesvoeding gehad. Ik had dit al besloten tijdens de zwangerschap, borstvoeding vond ik niets voor mij. En als ik het toch wilde proberen, kon het altijd nog. Hij is goed gegroeid en is bijna nooit ziek (afkloppen!).

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
Ja, deze is erg… We zouden graag zien dat hij in z’n eigen bedje slaapt maar hij is hysterisch aan het huilen als hij in z’n ledikant ligt. Inslapen gaat meestal nog wel goed maar als hij eenmaal is gaan huilen, is hij niet meer te stoppen… Daarom ligt hij tussen ons in en we slapen alledrie goed. Laten we eerlijk zijn: zijn eigen bed zou fijn zijn maar een goede nachtrust is ook belangrijk!

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Altijd ‘gewone’ kant-en-klaar luiers. Moet er niet aan denken om alles uit te spoelen en schoon te maken. Bovendien heb ik weleens gelezen dat er nog iets in gaat wat wel wegwerp is dus ik vraag me af hoe goed het dan nog is voor het milieu: je wast meer en je hebt meer afval…

Uitsluitend houten speelgoed of VTech?
Beide! Fabi heeft heel  mooi handgemaakt houten speelgoed en VTech. Niks mis mee. Hij speelt graag met allebei. Ik moet ook wel zeggen dat ik me niet erger aan de liedjes en stemmetjes van het speelgoed, dus dat scheelt!

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
Fabi krijgt al vanaf 11 maanden geen fles meer. Hij eet eigenlijk altijd met ons mee. Als hij iets niet lust of hij kan het (om welke reden dan ook) niet eten, hebben we bakjes in de vriezer met maaltijden voor hem die we eerder hebben gemaakt. Het komt wel eens voor dat hij een potje krijgt maar dat is echt maar af en toe.

Dragen of wagen?
Wagen! Toen hij echt klein was en het koud was, lieten we Marly weleens uit met Fabi in de draagzak maar ik vind het persoonlijk ook wel een beetje zwaar worden op een gegeven moment. Bovendien hebben we een heel nieuwsgierig mannetje dat het liefst om zich heen kijkt…

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
Dit is echt nog totaaaaal niet aan de orde maar ik denk dat het belangrijk is om je kind hierin te volgen. Nogmaals, ik heb hier totaal geen ervaring mee maar voor nu stimuleren we zijn nieuwsgierigheid naar de wc en hopen dat het (tegen die tijd) van zelf komt!

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Beide niet eigenlijk… Wij kopen kleding als hij naar een nieuwe maat gaat, een seizoensverandering is of de kinderbijslag binnen is. Dan kijken we naar wat we leuk vinden en betaalbaar. Primark kom ik eigenlijk nooit. Mijn favoriete winkels zijn toch wel H&M en Hema en Petit Bateau in de sale.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Ik vind deze vraag vrij zwart-wit. Ik denk dat wij heel erg in het midden zullen zitten. Onderhandeling is nog zeker niet van toepassing op een kind van 17 maanden. We zijn streng maar hebben wel een reden waarom we dingen doen. We roepen niet de hele dag ‘nee’ en proberen hem gewenst gedrag te laten vertonen op het moment dat hij iets doet wat niet mag. Maar als het nodig is, zeggen we zeker ook ‘nee, niet doen’. We vinden het erg belangrijk dat hij beleefd is en zich netjes gedraagt, buiten de deur maar zeker ook thuis!

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Haha, ligt er helemaal wat het is… We hebben hem weleens laten huilen als hij in zijn bed lag maar dat werkte niet. Eigenlijk troosten we hem altijd wel. Soms zie je dat hij wilt gaan huilen omdat hij is ‘gevallen’ maar dat was dan helemaal niet erg. Dan geven we wel aan dat huilen niet nodig is. Ik denk dat je zelf goed kan inschatten wanneer je kind een loopje met je neemt of wanneer hij echt verdrietig is/pijn heeft en een knuffel nodig heeft. En dat laatste, dat krijgt hij gelukkig heel veel!

Hoe gaat het bij jullie thuis? Laat het me weten in de comments hieronder! Wil jij hem ook invullen op je blog? Laat het me dan even weten, dan kan ik hem bij jou lezen! Ik tag Lizzy van Donna Lifestyle blog!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.