Christmas Tag

Hoi!

Allereerst natuurlijk: Vrolijk kerstfeest!!
Het is alweer even geleden dat ik een artikel heb geplaatst, ik hoop dat ik daar in het komende jaar meer tijd aan kan besteden! Vandaag vul ik de Christmas Tag in.

1. Wat is je favoriete kerstkleur?
Rood! Ik hou van rood, eigenlijk het hele jaar door. Maar het hoort ook echt wel bij kerst. Dit jaar is mijn ‘thema’ dan ook rood met wit.

IMG_4387

2. Als je dit jaar maar voor 1 persoon een cadeautje zou mogen kopen, wie zou dat zijn?
Mijn vriend! Sowieso doen wij (in mijn familie) eigenlijk niet aan cadeautjes met kerst. Mijn schoonfamilie wel. Mijn vriend en ik doen altijd cadeautjes voor elkaar, onder de boom. Zo leuk! We leggen ze gelijk neer als ze gekocht zijn, zodat we (ik) heeel lang kunnen gissen wat er in zit.

3. Heb je al een een peperkoek huisje gemaakt?
Nee, nog nooit! En ik ben echt een bakker hahah! Wel heel vaak peperkoekmannetjes, gembermannetjes. Huisjes wil ik wel een keer maken, maar vind het dan zo zonde om op te eten.

4. Wat is je favoriete kerstgeur?
Uhhm, deze vind ik lastig. Ik vind de geur van dennenbomen heerlijk, maar ook de geur van stoofpeertjes, kaneel en sinaasappel en appeltaart vind ik typisch voor de winter.

5. Wat is je favoriete kerstmaaltijd of -snack?
Ik ben meer van de hartige dingen, sowieso kijk ik altijd uit naar het diner. Ik hou erg van vlees en met kerst is dat toch een beetje meer bijzonder 🙂 Mijn moeder maakte vroeger met kerst vaak kalkoen, lekker Amerikaans! Dagen lag hij dan al in de koelkast te marineren mmmmmm

6. Wat vind je leuker; kerstavond of kerstdag?
Kerstdag! Wij doen niet aan kerstavond, wel zou ik graag eens naar de kerstmis willen! Met kerst kan je lekker uitslapen, genieten van een uitgebreid ontbijt, gezellig met de familie! Ik hou ervan!

7. Naar welke traditie kijk je dit jaar het meeste uit?
Sinds 4 jaar, bereiden mijn moeder en ik om het jaar het kerstdiner. Het ene jaar gaan wij naar Zwolle en het andere jaar komen zij naar ons. Dit jaar zijn wij aan de beurt, ik kan me daar enorm op verheugen! De tafel mooi aankleden, lekker koken!
Ook kopen mijn vriend en ik elke kerst een bijzondere kerstbal, dat vind ik ook erg leuk altijd.

8. Wat is je droomplek op kerst te kunnen vieren?
Geen twijfels!! Disneyland! Lijkt me geweldig, de lichtjes, de parades, de kerstbomen, het is magisch! Wanneer gaan we?IMG_4388

9. Is jullie kerstboom echt of niet?
Absoluut echt! Ik hou ervan, vlak na pakjesavond met zijn tweeën op kerstbomen jacht. Super gezellig altijd. Het ruikt zooo lekker! En als je een goede koopt, verliest hij ook niet al te veel naalden!IMG_4385

10. Hoe heb jij je boom versierd?
Dit jaar heb ik nieuwe versiering gekocht, rood met wit/zilver. Ik heb kerstballen, lintjes en vogeltjes. Ik heb de versiering gekocht bij HEMA, Blokker en Action.
Vorige jaren hadden wij een mix van donkerblauw, ijsblauw, wit en bruin/champagne. Die heb ik natuurlijk wel bewaard!IMG_4394

En jullie? Hebben jullie bijzondere tradities? Een echte kerstboom? En wat is je droomplek op kerst te vieren?

 

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Christmas Tag

  1. wij hebben zoals je weet dit jaar voor het eerst geen boom uit de natuur. We hebben best vaak een boom bij een boswachterij of boer gekocht. Dit jaar hebben we een kartonnen boom gemaakt. Duurzaam, samen creatief geweest. Maar 1 cadeautje? Voor mijn man Richard, jullie bonuspapa. Maar jullie krijgen ook wat hoor

  2. Hoi
    Het was heerlijk bij jullie met kerst. De echte boom, mooi versierd. We kregen super cadeautjes van onder de boom en hadden die van ons er onder gelegd. We hebben enorm gelachen een spelletje Carcassonne gespeeld. En van je verloren. Je had (weer) heerlijk gekookt en gebakken dus gingen we met een volle buik tevreden (wat zeg ik-gelukkig-) weer naar huis. De poezen waren wel triest dat we zo lang waren weggebleven. En onze kartonnen kerstboom is ook best leuk. Maar er gaat nou eenmaal niks boven kerst met familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.