Burgertest Rotterdam

Hoi!

Een vriendin van scouting vroeg me pas geleden mee naar burgerrestaurant ‘Firma Pickles, Burgers&Wines’. We houden allebei van hamburgers en wilden beiden al langer naar deze eetgelegenheid. We besloten om er samen naartoe te gaan. Afgelopen donderdag was het zover!

Donderdag 9 april was een mooie zonnige dag (ik geloof zelfs de eerste van 2015!), ik was om 12.30 uur vrij van mijn werk, dus rond 16.30 stapten we op de fiets richting de Markthal, waar Firma Pickles gevestigd is.

IMG_0001

Ik had ‘s middags de kaart gelukkig al bekeken! Want er is ontzettend veel keuze, ook als je vegetariër bent. De prijzen liggen rond de 13/14 euro. Hiervoor krijg je een burger, frietjes met saus en een coleslaw. Je kan het eten ook meenemen, dan betaal je ook gelijk minder!

IMG_0002

Onze plankjes! Mijn vriendin had ‘Sliders’ 3 kleine hamburgertjes van verschillende soorten vlees. Hier zat eigenlijk geen patat bij.

IMG_0003Nog een keer mijn plankje! Ik had American Cheeseburger. Heel lekker en ontzettend groot! Gelukkig kregen we bestek, want dit was anders niet te doen.

Ik vind dat een burger niet perfect gestapeld moet blijven tijdens het eten, lekker smeuïg door de verschillende sauzen en het vlees moet een beetje een barbeque-smaak hebben.
De frietjes waren gekruid met rozemarijn en de mayonaise was ook gekruid. Dit maakte het toch allemaal net iets meer bijzonder.

Ook niet geheel onbelangrijk: de service! We werden snel geholpen en vriendelijk. De bediening was niet opdringerig (te vaak vragen of we nog drinken wilden e.d.) en leuk! Toen wij alles op hadden, kwam er een jongen onze tafel opruimen waarbij hij zei: ‘Zo dames, jullie hebben erg je best gedaan!’. Aangezien ons eten schoon op was. Daarna namen wij nog een kop thee en werden we niet ‘weg gekeken’ (zoals ik dat noem). Ook toen de thee op was, konden we gewoon blijven zitten, tot dat wij het te koud vonden en het tijd was om naar huis te gaan.

Pro’s:
– goede prijskwaliteit verhouding
– leuke locatie
– goed bereikbaar
– leuke bediening
– to go is ook een optie

Cons:
– wanneer je met de auto wilt gaan, is het parkeren behoorlijk duur
– het is niet zo groot en je kan niet reserveren, dus het kan zijn dat het vol is

Houd jij van burgers? Ben je wel eens bij een burgerrestaurant geweest? Heb je nog tips voor ons, voor burgerrestaurants in Rotterdam? We zijn namelijk van plan om alle BURGERrestaurants in Rotterdam te testen om te kijken welke de beste is!

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “Burgertest Rotterdam

  1. Dat ziet er goed uit. Fijn dat er ivoor vegetariërs ook genoeg keus is. Bij dit soort restaurants wordt daar niet altijd aan gedacht.

    Als je ook buiten Rotterdam gaat testen: in Zwolle hebben we ingeburgerd. 😉

    1. Ingeburgerd: veel over gehoord inderdaad. Wellicht een idee voor ons? Of weinig keuze voor vega’s?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.