Burgertest Rotterdam #2

Hoi!

Het is alweer even geleden (april) dat je kon lezen over het eerste deel van onze hamburgertest. Afgelopen vrijdag, ging ik met 2 vriendinnen (ja, ja, ons burgertest panel is uitgebreid!) naar een nieuw burgerrestaurant. Dit keer werd het Ellis, gevestigd aan het Stationsplein, uiteraard in Rotterdam!IMG_5056

We hadden rond 19.00 uur afgesproken. Mijn 2 vriendinnen kwamen op de fiets en ik kwam met de bus vanaf mijn werk, waar ik mijn auto had laten staan. Het was een warme zomeravond en de hoger deuren van Ellis stonden open, zodat er een klein terras ontstond.
Helaas was het terras al vol en namen wij plaats aan een tafeltje achterin het restaurant, vlakbij de keuken. Het restaurant ziet er leuk uit, volgens vriendin 2 echt New York’s. Het is klein, maar je zit niet direct op je buurman’s bordje te kijken.

Ook bij hier was de kaart uitgebreid! Wel veel overeenkomsten met Pickles, maar hé, het is de chef die de burger maakt of breekt!
Ik ging voor de Ellis Bacon – Special en vriendin 1 ook. Vriendin 2 koos de Funcky Chicken. De burgers zitten allemaal rond de 9 euro, maar je krijgt dan ook echt alleen de burger. Geen patat, geen salade. Deze kan je uiteraard wel bestellen. Wij namen een bakje patat met zijn drieën en dat was meer dan genoeg.

De burger was rijk belegd en viel niet uit elkaar tijdens het eten. Het vlees was mals en had een lekkere barbeque smaak. Het broodje is zacht maar niet zompig, zoals bij de grote fastfood-ketens vaak het geval is.

Versie 2

Bij de heerlijke burgers bestelden we huisgemaakte limonade, dit is te koop als glas of als karaf. Omdat wij alledrie graag de limonade wilden proberen, gingen wij voor de karaf. Hier gingen 6 glazen uit. Het was absoluut heerlijk, stiekem hebben we het recept gevraagd en gaan we dit thuis een keer proberen te evenaren.
Na de burger hadden wij nog wel plek voor een typisch Amerikaans dessert: New York Cheesecake en een brownie, uiteraard met een kop thee.

Versie 2

Versie 2

We werden vriendelijk en snel geholpen en ook toen we klaar waren met eten, werden we niet gelijk ‘weg gekeken’. Ondanks dat er in de keuken een paar dingen mis gingen (wij zaten eerste rang!), bleef de bediening vriendelijk en maakte ze grapjes!

Pro’s:
– goed bereikbaar
– mooie locatie (Groot Handelsgebouw)
– vriendelijke bediening
– breed assortiment, niet alleen lekkere burgers

Cons:
– met de auto is eigenlijk geen optie, vanwege de hoge parkeerkosten
– voor 9 euro heb je alleen een burger, salade en patat moet apart besteld worden

Ken jij Ellis? We hebben ondertussen even gekeken hoeveel restaurants we nog moeten, we komen op 7 stuks! Tenzij er nog meer bij komen in Rotterdam, dan wordt het nog meer. Denk je dat we het gaan redden voor het einde van het jaar om alle burgerrestaurants te testen?

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.