Brief aan mijn zoon: Lieve Fabian

thumb_IMG_0442_1024Lieve Fabi,

Je bent nu 4 maanden oud en in eigenlijk niets lijk je nog op dat kleine pakketje baby dat je was nog zo kort geleden. Je bent al een echt jongetje met een eigen karakter en willetje. Het is geweldig om te zien hoe jij veranderd bent in zo’n korte tijd en je zo snel ontwikkelt.
Sinds je geboorte heb je al laten zien dat je heel sterk bent. Je wilde dichterbij mama liggen dus duwde je jezelf omhoog en tilde je je hoofdje op tot je bij mijn gezicht was. Dit soort kleine momenten zijn heel bijzonder en wil ik voor altijd onthouden.
Nu kan je al zo goed je hoofd omhoog houden dat je dat bijna de hele tijd doet. Maar soms kies je ervoor om toch lekker tegen mama aan te liggen, net als toen je nog echt klein was. Wat geniet ik daar dan van.

Papa en ik zijn heel trots op jou. Op jouw lieve karakter en hoe sociaal je al bent. Op verjaardagen blijf je wakker en pak je iedereen in met je mooie ogen en je prachtige lach. Je houdt enorm van gezelligheid en mensen om je heen. Thuis lig je dan ook niet altijd graag in de box en tijdens het eten zit je altijd in je stoel bij ons, te lachen en te kijken hoe wij eten. Eten, dat vind je wel wat. Van alles uit proberen maar liever geen vieze handen. Je eet liever met een lepeltje en natuurlijk wel zelluf want je bent natuurlijk al ruim 4 maanden! Mama probeert het te filmen, zodat jij het later ook terug kan zien. Maar dat lukt niet altijd.

Je ontdekt de wereld om je heen en pakt alles wat in de buurt komt stevig vast. Vaak is dat je doek, een knuffel maar nog vaker mama’s haar en ketting en papa’s oren. Als het even kan, stop je alles ook graag in je mond. Dat is niet altijd een goed idee maar je laat je goed helpen waardoor je steeds meer dingen leert. De hangende dieren in je babygym vind je ook erg interessant, als je daar tegen aan slaat komen er leuke geluiden zoals belletjes, knispers en een muziekje. Daar schrok je eerst een beetje van maar nu je het weet, sla je er zo vaak tegenaan dat het niet vaak meer stil is in de box.

Wat ook heel fijn is (en wat we niet altijd durven te vertellen) is hoe goed jij doorslaapt. We hoeven ‘s nachts niet uit bed omdat je honger hebt of verdrietig bent en eigenlijk is dat al bijna vanaf het begin. Je slaapt zelf in met je knuffel konijn en wordt ‘s morgens weer vrolijk wakker. Zelfs toen je net, met 3 maanden, naar je eigen slaapkamer ging, sliep je gelijk goed. Papa en mama kunnen daardoor nog meer van jou genieten als je wakker bent omdat wij ook lekker uitgerust zijn en dat is wel zo fijn.

Lieve, nu nog, kleine Fabi, blijf altijd zo vrolijk, sociaal en onbevangen. Papa en mama zijn er altijd voor je om je op te vangen als je valt, om je troosten als je verdrietig bent en om je te lachen als je grapjes maakt. Jij maakte ons papa en mama. We zullen altijd van je blijven houden, tot de maan en weer terug, tot in de eeuwigheid.

Liefs,

Mama

p.s. You will never remember the things I’ll never forget. Love you to infinity and beyond

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Brief aan mijn zoon: Lieve Fabian

  1. Ah lief geschreven hoor Raisa! Lijkt me zo’n mooi gevoel dat ouderschap. Zo fijn en knap dat Fabi het zo goed doet! Hij heeft ook een goed voorbeeld met zo’n lieve pappa en mamma. Ik vind hem trouwens qua gezichtje echt heel erg op Robin lijken!

    1. Dankjewel, wat lief! Grappig dat je dat zegt trouwens, ik hoor meestal dat hij erg op mij lijkt. Maar hij heeft verschillende gezichtjes hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.