Bijna jarig!!

Hoi!

IMG_3622Over precies een week ben ik jarig! Ik word dan 22. Ik ben dol op verjaardagen en vooral de mijne! De gezelligheid, gezelschap van lieve familie en vrienden, lekker eten en natuurlijk cadeautjes!

Er is in de afgelopen jaren behoorlijk veel veranderd rond mijn verjaardag. Naast het grote verschil dat je vroeger mega vroeg wakker werd en je eigenlijk niets hoefde te doen op je verjaardag en je nu het liefste uitslaapt en de boodschappen, schoonmaken en opruimen allemaal zelf moet doen, is er nog meer veranderd. Hieronder een korte samenvatting.

2001: Mijn 9e verjaardag, na school waren er buren en vrienden gekomen om mijn verjaardag te vieren. Voor mij een echt feestje want normaal vier ik mijn verjaardag altijd in het weekend. Ik weet nog dat we gebeld werden, mijn moeder nam op. Ze reageerde niet alsof het een verjaardagsboodschap was. Ze vertelde mij ook niet wat er was. ‘s Avonds bij het naar bed gaan, vroeg ze of ik een fijne verjaardag had gehad. Dat had ik zeker, waarop zij zei dat ik dat goed moest onthouden, dat wat er ook gebeurde of ging gebeuren in de wereld, ik een fijne dag had gehad. De volgende begreep ik wat er aan de hand was. In New York waren er 2 vliegtuigen in de Twin Towers gevlogen, hoeveel slachtoffers er waren gevallen was niet bekend. De dagen erna werd steeds meer duidelijk dat het niet de enige vliegtuigen waren en dat het ging om terroristische aanslagen.

Voor mij werd mijn verjaardag een stuk minder leuk. Wanneer mensen aan mij vroegen wanneer ik jarig was en ik 11 september antwoordde, keken mensen treurig en hoorde ik vaak: ‘Ooooh, op de dag van de aanslagen… wat verschrikkelijk was dat.’ Hoewel ik het eigenlijk andersom zie (de aanslagen gebeurden op mijn verjaardag), vind ik het natuurlijk wel heel erg. Ik heb dan ook een paar jaar mijn verjaardag op 9 september gevierd. Nu vier ik het weer gewoon op de 11e.

2010: Mijn 18e verjaardag, ik verhuisde een week voor mijn verjaardag richting Rotterdam. Poortugaal om precies te zijn. Mijn eerste verjaardag die ik niet bij mijn moeder thuis vierde. Ik was jarig op een zaterdag en kon het dus op de dag zelf vieren! Ook eens leuk!

2011: Mijn 19e verjaardag, 4 dagen voor mijn verjaardag verhuisde ik naar mijn eigen appartement in Vlaardingen. Het was een anti-kraak (want; op de lijst om een jaar later gesloopt te worden) drie-driekamerappartement. Hoewel ik niet veel had en de dagen voor mijn verjaardag heel erg chaotisch verliepen, besloot ik toch op zondag mijn verjaardag te vieren. Het werd een verjaardag / housewarming. Het was super gezellig, want ik had allemaal lieve familieleden om me heen. Een goed begin in mijn eigen huisje!

2012: Mijn 20e verjaardag, je raadt het al. Ik was inmiddels mijn eigen appartementje uit en woonde nu samen met mijn vriend. Mijn eerste verjaardag bij hem thuis, ons huis.

Gelukkig woon ik nog steeds in hetzelfde huis als 2 jaar geleden, geen veranderingen! Ik ben al weken bezig met nadenken over welke taarten ik ga bakken en wat voor lekkere hapjes ik klaar ga maken. Over de cadeautjes hoef ik gelukkig niet te twijfelen want naast beauty producten en geld, zijn huisdecoraties, cadeaubonnen van woonwinkels en bouwmarkten gewild. Want hopelijk, volgend jaar weer een nieuw huis met mijn verjaardag…

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Bijna jarig!!

  1. Wat heb je dat mooi geschreven. Ik hoop nog op heel veel van jouw verjaardagen te komen in jullie huis.

  2. Er is nog iets veranderd: al 2 verjaardagen moet je je grote zus missen! Dat is natuurlijk het ergste 😉 :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.